Arkistojen aarteita ja hyviä hemmoja

Posted: 16 kesäkuun, 2009 in Arjen ilot, Kulttuurin kentällä
Avainsanat:, ,

Ravasin eilen koko päivän tiedon perässä pääkaupungissa. Oikukas tuuli riepotteli meitä surkeita kuolevaisia, rikkoi sateenvarjoja (myös minun) ja pörrötti kuontalot harakanpesiksi. Sade hakkasi asvalttia ja rummutti autojen peltejä, kun matkasin Frank-hemmojen lailla sisukkaasti kohti Eiran kaupunginosaa (tosin lähtöpisteeni ei ollut Kallio vaan Länsi-Pasila).

Tähtäimessäni oli KAVA, joka aiemmin tunnettiin nimellä Suomen Elokuva-arkisto. Ja nyt alkaa tämän merkinnän aariaosuus, huikea ylistys henkilökunnalle, jonka ansiosta vielä tänäänkin hyrisen tyytyväisenä kuin parasta kermaa latkinut kissa. Lyhyesti: oli ilo asioida paikassa, jossa ihmisillä riittää omista työkiireistään huolimatta asiakkaille aikaa ja huom! huumorintajua. KAVAN henkilökunnan ansiosta onnistuin löytämään lyhytelokuvan, jota olin erään kirjaprojektini vuoksi turhaan metsästänyt Mikkelistä asti. Lisäksi minut opastettiin asiantuntevasti arkiston muiden aarteiden äärelle ja neuvottiin, miten löydän kaipaamani tiedot jatkossakin omalla koneellani. Kiitäköön tämä vilpitön kiitos pomoille ja päättäjille asti: hienoa porukkaa teillä siellä KAVA:ssa!

kommenttia
  1. Zepa sanoo:

    …ja niitä Helsingin tuulet kestäviä sateenvarjoja saa Stokkan miestenosastolta…

  2. Viides rooli sanoo:

    Juu, on minullakin yksi tuollainen aito brittiläinen sateenvarjo, jossa on peräti 16 tukevaa metalliruodetta. Se tuntuu kestävän vaikka millaiset myrskyt, mutta se on malliltaan pitkä, ja siksi en aina viitsi raahata sitä mukanani.