Olemisen riemu ja hiljaisuuden huntu

Posted: kesäkuu 7, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla

Valtaosa teistä tunnistaa jo lainaamistani sanoista, minkä biisin olen valinnut tämän viikon sunnuntaiklassikoksi — aivan oikein, Dave Lindholmin vuonna 1982 levyttämän Pieni ja hento ote. Se on yksi kauneimmista lauluista, jonka tiedän. Siksi on edelleen vaikea uskoa, että Lindholm kirjoitti tekstin alle puolessa tunnissa kesken levytyssessiota, kuten käy ilmi YLE:n Popstudion toimittajan Susanna Vainiolan jutusta.

Erityiskiitos lankeaa levyn tuottajalle Otto Donnerille, jonka sovitus on yksinkertaisesti hieno. Rakastan noita viuluja (EDIT: ja selloja), jotka tuovat koruttoman kauniiseen sävellykseen sydäntä riipaisevan kaihon ja hehkun. Nauttikaa, ystävät!

Muiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikoita löytyy täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Tuima sanoo:

  Oieni ja hento ote on yksi kauneimmista, kyllä, mutta jotenkin vain tänä versiona. Ilman jousia kappale olisi tynkä. kesä herkistää, Daven lisäksi klassikoista on jo löytynyt Pekka Strengiäkin.

 2. yaelian sanoo:

  Kaunista kaunista!Kiitos tästä nautinnosta!

 3. hirlii sanoo:

  Tämä on kyllä yks Daven parhaimmista biisestä. Sanat on hyvää, kaunista ja ajattomasti pysyvää lyriikkaa – sellaista minkä Dave osaa. Kuinka paikkanspitävää tuo, minkä olitikin lainannut tuonne ylös. Rotan lailla syö, turhanpäiväinen äly.

  Just hyvä alkukesään. :)

 4. Kari sanoo:

  Tämä on komea kappale. Sellot ja lopussa kitara aivan heinoja.

 5. Viides rooli sanoo:

  Moi Tuima, Yaelian, Hirlii ja Kari, löysin verkosta kiinnostavan, Jaska Riihimaan kokoaman sivuston, jossa Lindholmin tuotanto ja sen synty esitellään tuhansilla sanoilla ;-) Kannattaa sukeltaa —> tänne.

 6. lepis sanoo:

  Tämä on todella hieno ja koskettava. Minulle lähes tuntematon kotimaisuusasteensa vuoksi, mutta menee tämän jälkeen ehdottamasti kuunteluun. Kiitos vinkistä.

 7. susupetal sanoo:

  Riippuu päivästä, pystynkö kuuntelemaan Lindholmia, joskus hänen nariseva, hieman nasaali äänensä karmii, joskus se viehättää.

  Tänään oli sellainen päivä, että kuuntelin ja tykkäsin.

 8. Jr.Jones sanoo:

  Diggaan Iso-Kynän tuotannosta lähinnä näistä rauhallisista vedoista, jotka ovatkin sitten erittäin hyviä.

 9. juanita sanoo:

  dave on suomen bob dylan, ainakin musta, ihanaihanaihana!

 10. Viides rooli sanoo:

  Hei Lepis, SusuPetal, Jr.Jones ja Juanita, mietin vaihtoehtona Sitähän se kaikki on -biisiä; tässä se live-versiona vuodelta 1985.

  ”Liian vaalea on harmaa…”

 11. halo e sanoo:

  Olen ollut Dave Lindholmin ihailija juuri näistä ajoista lähtien. Kannattaa pitää myös mielessä että hänellä on myös loistava bändiura
  # Isokynä & Orfeus (1973–1974)
  # Rock’n’Roll Band (1975)
  # Pen Lee (1977–1979) ja Pen Lee & Co. (1975–1976)
  + paljon muuta kuten Sliipparit

 12. Laiteettiin tämä upea biisi soittoon, kiitos kun nostit esiin, oli jo melkein unhoittunut.
  Pieni ja hento ote siinä kaikki…