Kahdeksas manner — ja ero Erkosta

Posted: Tou 26, 2009 in Maailmalla, Ropokin auttaa
Avainsanat:, , ,

Innokkaana matkailijana haluaisin käydä elämäni aikana kaikilla mantereilla, mutta uutiset tästä uusimmasta ”mantereesta”, Tyynenmeren jättimäisestä muovijäteriutasta, pakottavat miettimään paitsi matkailun myötä syntyviä haittoja myös kulutuskäyttäytymistämme yleensä.

Doug Woodringin johtama, ympäristönsuojelijoista ja tutkijoista koottu Kaisei-ryhmä aikoo purjehtia kesän aikana riutalle. Matkan tarkoituksena on tutkia, miten jätettä voitaisiin poistaa merestä eläimiä vahingoittamatta. Samalla halutaan herättää suuri yleisö tajuamaan ongelman suuruus ja syyt. Toivottavasti Woodringin vetoomus ja kehotus osallistua merten ja rantojen siivoukseen kiirisivät mahdollisimman laajalle. Lisää tietoa Kaisei-projektista ja jatkuvasti kasvavasta kahdeksannesta mantereesta löytyy täältä.

Lisäys klo 15.45

Inhoatko sinäkin riistäjiä? Haluatko edistää sananvapautta? Halajatko kenties julkkikseksi — siinä tapauksessa tiedä, että Erkon putiikilla (lue = Sanoma News) on varallesi suunnitelmia: se aikoo muun muassa hyödyntää haastatteluasi loputtomiin mitä erilaisimpina versioina konsernin omistamissa tiedotusvälineissä (juttujen vapaa muuntelu- ja muuttamisoikeus). Sinulta ei kysytä mitään. Mutta älä huoli: nyt voit erota Erkosta. Se käy tosi helposti —> täällä. <— (linkki via Kaiken teoria. Kiitos, Tiina!)

Mainokset
kommenttia
 1. hirlii sanoo:

  Ylipäätään elämäntapojamme. Elämme maailman saastuneimman meren äärellä.

  Itämerestä sanotaan, että se on samanlaisessa kunnossa kuin ihminen, joka on teho-osastolla henki hieverissä. Luokiteltu ”erityisen herkäksi merialueeksi” ja on siis saanut kansainvälisen suojelustatuksen kuten myös Turun saaristo.

  Matkailuhan (erityisesti yksityisautoilu, matkustajalaivat) sitäkin tuhoaa kaikenaikaa sekä jätevedet ja ympäristömyrkyt. Muistan, että jo seitsemänkymmentä luvulta lähtien Itämerestä on puhuttu, mutta varsinaiset teot ovat jääneet pieniksi.

 2. Viides rooli sanoo:

  Olet oikeassa, Hirlii, mutta onneksi jokainen meistä voi auttaa ryhtymällä Merenneidon (lue = Itämeren) kummiksi. Lisätietoa WWF:n käynnistämästä kampanjasta löytyy —> täältä.

 3. Hirlii sanoo:

  Hyvä linkki ;)