Täydellistä nautintoa?

Posted: Touko 24, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Tämän viikon sunnuntaiklassikoksi olen poiminut kotimaisen helmen 1970-luvulta. Tarjolla on ”täydellistä nautintoa: melodiat äärettömän kauniita, soitanta puhdasta ja inspiroitua, laulanta ilmeikästä ja lämmintä, tuotanto kristallinkirkas, tunnelma aseistariisuva”, kuten rockjournalisti Waldemar Wallenius ylisti Soundissa (6/1975). 

Pidin nuorena Wigwamista aivan jumalattomasti. Klassikkolevyksi nimeän vuonna 1975 ilmestyneen Nuclear Nightclub -levyn, koko albumin, josta kuunneltavaksi olen valinnut Pekka Rechardtin säveltämän ja Jim Pembroken sanoittaman ja laulaman Freddie Are You Ready. Deep pop, kuten Rechardt on vuosien 1975–78 tuotantoa nimittänyt, puree ainakin minuun yhä. Wigwamin historiaan voi tutustua täällä.

Lisää musiikinystävien klassikkovalintoja löytää täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Tuima sanoo:

  Olisikohan tämä Wigwamin paras biisi?

 2. Viides rooli sanoo:

  Freddie Are You Ready on todennäköisesti Wigwamin tunnetuin biisi, mutta paras? En tiedä, omalle suosikkilistalle kuuluvat myös Eddie And The Boys, Simple Human Kindness ja Good Mornington Street. Pidän erityisesti Rechardtin kitaroinnista.

 3. Kimmeli sanoo:

  Juu, tää on sitä miun nuoruutta…aivan ihanan nostalginen, niin että heti tuli mieleen minun farkkupuku ja turkoosi kampa takataskussa…

 4. Viides rooli sanoo:

  Takataskun kampa, itse koristellut laamapaidat (ne ympyrät, muistathan) ja farkkujen takalahkeet survottu Hai-saappaiden sisään, hah-hah! Kaikkea sitä nuorena tulikin tehtyä pysyäkseen muodissa mukana. :-) Mutta musiikki oli hyvää!

 5. hirlii sanoo:

  Onon tosiaankin tuttu :) Etenkin tuo Nuclear nightclub – levy. Wigwam on yks parhaimmista suomalaisista seiskytluvun bändeistä. Kiitoksia, tämä oli hyvä !

 6. HannaH sanoo:

  En tiedä onko paras. Minulle se taitaa olla ainoa, jonka bändiltä tunnen ja josta olen pitänyt. Sikäli sääli, että juuri tätä biisiä lukuunottamatta bändiä ei juuri enää edes kuule.

 7. juanita sanoo:

  näitä 70-luvun suomiklassikoita on kiinnostavaa kuunnella, sillä jostain syystä tää aikakausi on jäänyt itselläni suomisaralla todella vähälle kuuntelulle. siitä syystä en juurikaan tunne wigwamiakaan, mutta näin sitä taas sivistyy ;)

 8. Vaiheinen sanoo:

  Wigwamin Nuclear Nightclub on aatelinen levy. Sitä voi kuunnella mennen tullen ja koko ajan Freddy Are You Ready on yksi parhaimmista biiseistä levyllä, vaikkakin Do ro Die tai Kite ovat niinikään meikäläisen suosikkilistalla varsin korkealla.

 9. yaelian sanoo:

  Mulle on jäänyt Wigwamin kuuntelu vähemmälle, mutta tämän muistan ja tästä pidänkin.Hyvä valinta,kiitos!

 10. Viides rooli sanoo:

  Hirlii, HannaH, Juanita, Vaiheinen ja Yaelian; on todellakin sääli, että aiempien vuosikymmenten kiinnostavat bändit ja musiikintekijät jäävät niin totaalisesti varjoon nykyisillä radiokanavilla, jotka lähes järjestään soittavat vain päivän hittejä. Wigwamin tuotantoa kyllä kelpaisi esitellä nuorellekin kuulijakunnalle.

 11. susupetal sanoo:

  Ou jees, nyt ollaan asian ytimessä! Wigwam forever!

 12. Viides rooli sanoo:

  Moi SP, olet siis palannut muualta. Ja heti pääsit loistomusan äärelle. Jeeee! ;-)

 13. lepis sanoo:

  Ketakaikkisen täydellistä nautintoa! Huh mikä pläjäys. Tuo Camel ensin ja sitten tämä päälle urakoituna, niin ei voi kuin ihmetellä miksei Wigwamista tullut aikoinaan maailman suurta.