Pilviin rakentaja

Posted: 17 toukokuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , , ,

Vietimme eilen kalakaverini ja hänen vaimonsa kanssa iloista Euroviisuiltaa muun Suomen lailla (Heja Norge!), mutta sunnuntaiklassikoksi en viisua valitse. Sen sijaan sukellan viattomalle 1950-luvulle ja noukin juutuubista tyylikkään kvintetin, The Platters-yhtyeen, jonka biisistä The Great Pretender tuli ikihitti.

Mietin pitkään, valitsisinko laulusta Roy Orbisonin koskettavan vai Freddie Mercuryn sangen dramaattisen tulkinnan, mutta päädyin loppujen lopuksi alkuperäisversioon. Kappaleesta ovat tehneet oman sovituksensa myös Pat Boone ja Dolly Parton. Suomenkielisen version levytti Raya Avellan eli Harmony Sisters -yhtyeen nuorin sisar Raija Valtonen. Sanat teki Saukki, mutta ne eivät mielestäni kerro samaa tarinaa kuin Buck Ramin alkuperäissanoitus. Suoraa linkkiä Pilviin rakentaja -kappaleeseen en löytänyt, mutta laulun voi kuunnella Yleisradion Elävän arkiston Varhaisrockia kotimaisin voimin -sivustolla.

Lisää sunnuntaiklassikoita löytyy täältä.

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  The Platterseilla on lukuisia klassikoita, ehkä Smoke gets in your eyes on oma lempparini. Hyvää harmonialaulamista, tyylikkäät sovitukset, jess.

 2. Tuima sanoo:

  Ou jeah! Tämä on niin ihana :) Tämä soi American Graffitissä muistaakseni. Mutta onhan sitten Only You, kunnon kutubiisi tai vaihtoehtoisesti kaipuulaulu. Erinomainen valinta! Ja solistin korkealle kipuavaa ääntä kuuntelee mieluusti ja ilman ärsytystä.

 3. hirlii sanoo:

  Hienoa stemmalaulua, Plattersilla on monia hyviä ikiklassikoita. Tämä oli hyvä löytö !

 4. Viides rooli sanoo:

  SusuPetal, Smoke Gets in Your Eyes on todella hieno biisi, mutta päädyin valitsemaani klassikkoon sanoituksen vuoksi.

  Tuima, olen samaa mieltä: Tony Williamsin ääni on upea, hänen lauluaan kehtaa kyllä kuunnella useammankin kerran.

  Kiitos Hirlii, olen iloinen, että The Platters napsahti! ;-)

 5. Tuima sanoo:

  Onko sulla muuten tuolla Lepiksen listalla oikea linkki? Se vie viime sunnuntain biisiin…

 6. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Tuima, kun huomautit asiasta. Kone oli tänään minua nopeampi, ja ennätin pamauttaa enteriä, ennen kuin tajusin antaneeni viime viikon osoitteen. Meilasin Lepikselle pyynnön, että hän poistaisi listalta sen vanhan linkin.

 7. yaelian sanoo:

  Plattersien musiikki on kyllä upeaa klassikkokamaa! Ja tämä valitsemasi kappale on ihana klassikko!

 8. lepis sanoo:

  Niin ja onhan siellä ’Unchain Melody’! Platters iskee meikäläiseen aina ja lujaa. Näissä on jotain sellaista pehmeyttä, joka usein puuttuu tuon ajan biiseistä. Ehkä se on tuo harmonia. Oiva klassikko!

 9. All my days I’ve been searching, to find out what this life is worth…

  Terveiset jostain, YouTube kappaus Timbuktusta pohjoiseen….

 10. Viides rooli sanoo:

  No päivää pitkästä aikaa, Timbuktun klaani! Missäs sitä ollaan oltu, kun blogin pitokin jäi moneksi kuukaudeksi? Ja saman tien sitä näemmä tuotiin kaikenlaisia karvaturreja näytille. ;-)

 11. …Siis tuossa yllä piti lukeman ”YouTube-kaappaus…
  Kiitos vinkistä! Hitsi retkirepun pohjilta löytyi yksi The Platters, muttei suinkaan ”The Greatest hits” eli se missä olis varmaan tää ihana ”Love is my religion” vaan CD-sarjan toka osa ”Only you — and other great hits”. Tätä ei ole kuunneltukaan vuosiin, nyt soi boxissa tosi pehmeesti. Onhan täällä sentään upea Twilight Time, Harbour Ligts, Only You ja Smoke Gets In Your Eyes ja mielettömän softisti Old Man River. Yhyyy, yyyh….

 12. Viides rooli sanoo:

  Ja te kanssa ette ikinä vastaa kysymyksiin…

  Mutta mukavaa, että sunnuntaiklassikkoni auttoi palaamaan The Platters -yhtyeen pariin. Hienoja biisejä, unohtumattomia kerrassaan. Älkää nyt kuitenkaan koko iltaa itkeskelkö, ettehän?

 13. Sory, sory, sory…
  Äshh, no jo kerran kun tänne ehätetään tulee mahdotonta sekoilua. Ihmeteltiinkin jo ihan julmetusti miten 50-60-lukujen Platters olisi ikinä voinut levyttänyt ”Love is my religion”, kun muistettiin siitä vain Marleyn versio. Noh, joh on Timbuktun väen piuhat nyt sekaisin, tai jos se tuli väliin naapurin Moussan verkosta, p…le!
  Aivan mystistä, mistä se ilmaantui tähän väliin ”Love is my religion”, täysin täysin mystistä. Ei ole juotu tänään kuin oriental teetä ja murukaffetta, joten tuskin siitä johtunee? Ja siksi me laitettiin tuo kaappausversiokin tänne, auts, kun siinä oli se sama biisi siis. Nyt nurjotetaan ja pyöritellään vaan silmiä isosti ja toivotaan, että olis edes YouTube-kaappauksen koiru puraissut ukon varpaat, kun yritti niitä haukulle syöttää.
  Kuunneltiin tässä välissä kaikki viime Sunday Classicit, muttei kellään ollut sitä Marleyn kipaletta? ????
  Joo me ollaan kai sellaisia ohipuhujia, siis että mitä tulee vastaamisiin. Ei itketä!
  Kai me nyt mykistymme?