Pieni vaiva, iso ilo

Posted: 7 huhtikuun, 2009 in Arjen ilot
Avainsanat:, , ,

Voi, miten ilahduin, kun postiluukusta putosi tänään ihka oikea pääsiäiskortti! Kuvan anti oli perinteitä täynnä: pupuja, korillinen munia, pajunkissoja ja tuoreen ruohon versoja maasta työntymässä. Taiteilijana klassikko: Martta Wendelin.

Jäin miettimään, miten laiskaksi olenkaan tullut sähköpostiviestien ja tekstareiden yleistyttyä. Minä, joka ennen ravasin postilaatikoilla alvariinsa ja ilahdutin ystäviäni hilpeillä postikorteilla ja itse tekemilläni kirjekuorilla. Innokkuus palkittiin: myös minä sain harva se päivä kortin jostakin päin Suomea tai kaukomaiden keitaasta, jonne joku ystävistä oli paennut hetkeksi kiireistä arkea. Olen tallettanut lähes kaikki elämäni aikana saamani kortit. Taidankin tänä iltana sukeltaa muistojen joukkoon ja kaivaa pahvilaatikosta esiin menneiden vuosikymmenten tervehdyksiä.

Sitä ennen oikein mainiota, rauhallista ja messevän makuista pääsiäistä sinne Korpilahdelle, Ulla ja Arto! Lupaan parantaa tapani ja ilahduttaa teitä jo vapuksi itse väsäämälläni tervehdyksellä.

kommenttia
  1. susupetal sanoo:

    Totta, kortit ja kirjeet ovat katoavaa kansanperinnettä -ehkä joulukortti on edelleen aika voimissaan.

    Kaksi pääsiäispostikorttia on tullut ja eilen lähetin syntymäpäiväkortin kaverille! Se tuntuu melkein retroilulta nykyään!

  2. Viides rooli sanoo:

    Moi SP, joulukortit pitävät vielä varmasti pitkään pintansa, mutta muut sesonki- ja merkkipäivätervehdykset hoituvat nykyään pääosin tekstareilla ja sähköpostilla. Sääli. Kortit ovat NIIN kivoja!