Terveisiä Manalasta

Posted: huhtikuu 5, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Tänä sunnuntaina nostan framille rajan takaa miehen, jonka karismaa tuskin kukaan kiistää. Kyseessä on Queen-yhtyeen edesmennyt vokalisti Freddie Mercury, todellinen kukko. Biisiksi valitsin vanhan suosikkini, vuonna 1980 julkaistun Another One Bites the Dust, joka soi tällä kertaa Wembleyn stadionilla taltioituna live-versiona.

Tänään sunnuntaiklassikoissa soi hymni Marialle, mutta tähtimies ei tohdi tulla maan pinnalle. Tänään myös toivotetaan huomenet sydänsuruille ja pohdiskellaan sateen olemusta. Valintojaan esittelevät muun muassa Tuima, Hirlii, Yaelian ja Hane. Blogosfäärin Sunnuntaiklassikko-sarjan alkuperäinen ideoitsija, Lepis, päätyi samaan kukkoon kuin minäkin: Freddie Mercuryyn.

Muistutan samalla tänään kuultavasta Jarmo Heikkisen toimittamasta Viikon taiteilija -ohjelmasta, jossa vieraana on Heidi Krohn. Siinä hän muistelee yli 50 vuotta kestänyttä näyttelijänuraansa ja kertoo muun muuassa, millaista oli näytellä Ralf Långbackan, Kalle Holmbergin ja Jouko Turkan ohjauksissa. Ohjelma alkaa YLE Radio1:ssä klo 12.05. Uusinta kuullaan tiistaina 7.4. klo 13.

Mainokset
kommenttia
 1. Sooloilija sanoo:

  Ai täälläkin Freddyä! No häntä voi aina soittaa Klassikoissa. Tämäkin on uskomattoman eläväinen esitys. Ja aina kun kuulee jonkun Queenin biisin, sitä huomaa ajattelevansa, että he tekivät uskomattoman hyvää musiikkia!

 2. yaelian sanoo:

  Upea kukko olikin Freddie, kaikin tavoin, ja sääli, että joutui tästä maailmasta liian aikaisin lähtemään;olisi voinut syntyä vielä monta hyvää biisiä.Mutta onneksi Freddie jätti jälkeensä paljon hyvää musiikkia, kuten tämän :-)

 3. Kari sanoo:

  Taitava mies ja toki klassikko. Ei ole aivan iskenyt minun makuuni, mutta ei tämä huonoakaan ole.

 4. hirlii sanoo:

  Mercury’n nimi on hakattuna ikiklassikoiden laattaan.

  Vahva esiintyjä kaiken muun lisäksi. Jäin äimistelemään yleisömäärää tuossa konsertissa, josta video oli. Kuinka paljon sinne Wmbleylle oikein mahtuukaan ja stadioni oli aivan täynnä.

 5. Viides rooli sanoo:

  Moi Sooloilija, Yaelian, Kari ja Hirlii: in Mercury we trust eli Me luotamme elohopeaan! ;-) On häikäisevää katsoa, miten kevyesti, rennosti ja hallitusti Freddie Mercury ottaa yleisön — jota mahtuu Wembleyn lehtereille 90 000 päätä! Sekä tietenkin nurmikko täyteen. Huh-huh!

 6. Tuima sanoo:

  Tämä rokkikukko selkeästi osasi esiintyä. En ole mikään Queenin kuuntelija paria kappaletta lukuunottamatta, mutta kyllähän Freddie oli huikea ja persoonallinen laulaja.

 7. haloefekti sanoo:

  Queen on klassikko sanan varsinaisessa merkityksessä, moni muu esiintyjä saa haukata hiekkaa…

 8. lepis sanoo:

  Ai että miten hyvä biisi valinta ;) Tämä oli saman aikakauden biisi ja esittelemäni konserttikiertueen suurin hitti! Ehkäpä yksi suurimmista Queen biiseistä kautta aikain. Tai no, melkein. On siellä vielä yksi. Tästä tosin tulee nii-in paljon mukavia muistoja mieleen, että taidan lähteä fiilistelemään.

 9. susupetal sanoo:

  Freddie ja Bowie taitavat olla tämän sunnuntain suosikkeja. Eikä mikään ihme, namusia ovat molemmat ja Freddien ääni on taivaallinen.

 10. Viides rooli sanoo:

  Hei Tuima, Halo Efekti, Lepis ja SP, Queenin tuotannosta olisi voinut valita montakin takuuvarmaa klassikkoa, muun muassa Bohemian Rhapsodyn, mutta pidän siitä sähäkkyydestä, jolla Mercury tulkitsee pölyn purija -biisin.

  Mietin myös Radio Ga Gaa — siinä on loistava video — mutta Youtuben versiot olivat nuhruisia ja äänellisesti hirvittävän kehnoja. Sitä paitsi halusin hemmotella kuulijoita/katsojia Mercuryn lavakarismalla, ja livetaltioinneissa hänen esiintyjän kykynsä tulevat hienolla tavalla esiin.

 11. TR sanoo:

  Mercurylla on kyllä ihan kiistatta kaikkien aikojen paras ääni. Ei löydy vertaista edes oopperalaulajista.