Ripaus druidia, rahtunen kylähullua

Posted: maaliskuu 29, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Tämä sunnuntai kuluu Jyväskylässä, jossa olemme Heidi Krohnin kanssa kirjamessuilla kertomassa Elämäni kivet -kirjasta. Tarinaa pitäisi iskeä kolmen areenan verran, ja veikkaanpa että me mammat olemme aika puhki, kun vihdoin keikahdamme iltasella kotiovesta sisään.

Sunnuntaiklassikoksi olen valinnut hurmaavan huilumiehen, jonka virtuoosimaista soitantaa kuuntelin jo teininä. Kyseessä on tietenkin Ian Anderson, brittiläisen Jethro Tull -yhtyeen legendaarinen keulahahmo. Vaikka tarjolla oli läjäpäin hienoja biisejä, nyt en epäröinyt hetkeäkään. Stand up -albumilta löytyvä Bourée on klassikko jo juuriltaan, sillä Andersonin sovitus pohjautuu J. S. Bachin sävellykseen.

Löysin juutuubista kolme vuotta sitten Israelissa videoidun live-esityksen, jossa Bourée soi komeasti sinfoniaorkesterin säestäessä. Pätkä saa epäilemään, onko osa yleisöstä nauttinut reippaastikin jotain miestä väkevämpää — niin remakasti Andersonin soitantaan reagoidaan. Videon alku koostuu still-kuvista (kuunnelkaa tarkoin maestron jutustelu yleisölle!), mutta biisin alkaessa kuvakin herää eloon. Herran liivi on sekin näkemisen arvoinen… ;-)

Leppoisan musiikin äärellä fiilistelyn rinnalle tarjoan myös stydimpää pohdittavaa. Uusimmassa Journalisti-lehdessä (6/2009) kerrotaan, miten kovaa peliä pelataan taloudellisen taantuman varjolla myös suurissa mediataloissa. Meri Valkaman jutussa Puhdistus paljastuu Iltalehden johdon tapa syrjäyttää yt-menettely rajuin keinoin. Samalla irtisanottujen kohtalo saa kasvot, kun Valkama kertoo yli 20 vuotta Iltalehdessä työskennelleen Ilkka Yrjän tarinan. Kannattaa lukea.

Mainokset
kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Tuo on kyllä klassikko ja Ianin liivit oli…värikkäät. Hieman kyllä häiritsi yleisön reipas innostuminen.

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi SP, samaa mieltä yleisön metelöinnistä. Mutta Anderson on yhä iskussa, sen video todistaa komeasti.

 3. Tero sanoo:

  Ai helkkari, merkitsin teidän esiintymisenne puhelimeni kalenteriin, mutta siitä tietysti loppui akku ja unohdin kaikki asiat. Nyt harmittaa.

 4. hirlii sanoo:

  Hei, kiitosta tästä, tämähän oli varsinainen klassikko löytö.

 5. Viides rooli sanoo:

  Tero, olisi ollut nastaa tavata kasvotusten. Mukavin keikkamme messuilla oli ehdottomasti kolmas eli viimeinen, jolloin olimme Radio Keski-Suomen toimittajan Mikko Maasolan haastateltavina suorassa lähetyksessä. Ammattilaisen luotsaamana oli antoisaa ja helppoa keskustella.

  Tsau Hirlii, in Anderson we trust! ;-)

 6. Tero sanoo:

  Hmm… oliko se suora lähetys siinä Ylen ”lavalla”? Se nimittäin oli käytännössä meidän ständin vieressä. Mahtavaa :D

 7. Viides rooli sanoo:

  Jep, siinä me istuimme Yleisradion ”lavalla” kuulokkeet päässä ja kerroimme elämäkerrasta. Ja sinä olet siis ahkeroinut omalla osastollasi vain muutaman metrin päässä… heh!

 8. Tuima sanoo:

  Tämän muistan oikein hyvin. Pidin kovasti aiemminkin ja yhähän se vaan on hyvä.