Miehen kesytystä

Posted: maaliskuu 8, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Naistenpäivän kunniaksi päästän eetteriin tapoihinsa pinttyneen vanhanpojan, fonetiikan professori Henry Higginsin, joka joutuu myöntämään kohdanneensa voittajansa — naisen, jonka kasvoihin ja tapoihin hän on ehtinyt tottua lyhyen mutta sitäkin intensiivisemmän yhteiselon aikana.

Kyse on tietenkin vuonna 1964 valmistuneesta musikaalista My Fair Lady, ja nimenomaan sen elokuvaversiosta, jossa säkenöivät Rex Harrison ja Audrey Hepburn (jälkimmäisen lauluosuudet tulkitsee Julie Andrews). Tarinan lopussa professori, joka jo luulee menettäneensä lopullisesti kukkaistyttönsä, vuoroin uhittelee mielikuviensa voimalla, vuoroin muistelee kaihoten Elizaa. Ja tältä kuulostaa tämän sunnuntain klassikko, I´ve Grown Accustomed to Her Face.

Tänään sunnuntaiklassikoissa vaelletaan enkelten kaupungissa, pistetään miehiä poskeen, kävellään murun kanssa ja pussaillaan, levähdetään hyvän olon keitaassa, esitetään oodi naiselle (tietenkin!) ja antaudutaan rakkaudelle, ilman selityksiä. Biisejä esittelevät muun muassa ItkupilliHalo EfektiLepis, Sooloilija, Hirlii ja Tuima.

Mainokset
kommenttia
 1. Tuima sanoo:

  Minust on hauskaa, kun menet niin usein elokuvien alueelle (Krohn-kirjaa pääsin hieman pläräämään, mutta se vietiin käsistä asiakkaille…). My Fair Lady on hyvä musikaali, minua ihastuttaa puolestaan Mr Doolittlen soolo With a little bit a luck. mainio esitys.

 2. Tuima sanoo:

  Ai niin, ilmoittauduthan listalle!

 3. hirlii sanoo:

  Se, että olet tuonut elokuvamusiikkia ja musikaalielokuvia on ollut minusta hieno juttu. Siellä nimittäin on kokonainen aarreaitta. Tämä elokuva sopii naistenpäivään hyvin, on eräs lapsuuteni lempileffoista, se olis sitä aikaa kun elokuvankin elinkaari oli pitempi kuin tänäpäivänä (ja tarjontaakin toki vähemmän). Muistaakseni tämä nimenomainen elokuva pyöri aina jossakin Helsingin leffateatterissa 1960-luvun loppupuolella ja vielä 1970-luvun alussakin.

 4. Viides rooli sanoo:

  Olin juuri perustelemassa Tuimalle valintaani täsmälleen samoilla sanoilla, mutta Hirlii ehätti väliin :-)

  Juuri siitä on kyse: elokuvamaailmasta löytyy kymmenittäin klassikon nimityksen ansaitsevia sävellyksiä. Usein ne ovat myös hyvin tarinallisia biisejä, kuten täksi sunnuntaiksi valitsemani laulukin. My Fair Lady on huikea elokuva, monitasoinen ja briljantilla näyttelijäntyöllä silattu. Tulen aina hyvälle tuulelle katsottuani sen.

  Ja kiitos muistutuksesta, Tuima. En ollut vielä täysin sisäistänyt tuota listajuttua.

 5. susupetal sanoo:

  My Fair Lady kuuluu kestosuosikkeihin, vaikea valita sieltä yhtä laulua ylitse muiden, ehkä take me to the church on time olisi sellainen.

 6. lepis sanoo:

  Joo, kyllä minnuukin sieppas tänä aamuna kun kukaan ei tuonut aamupalaa sänkyyn! Piti nousta kahvinkeittoon kesken unien, onneksi on nämä upeat Sunnuntai Klassikot joita tässä hörppiessä voi kuunnella :)

  Tämä on kyllä klassikkojen klassikko, myös elokuvana.

 7. Viides rooli sanoo:

  Halo Efekti ja SP, valintani perustui nimenomaan Naistenpäivään. Pidän itse asiassa kaikista elokuvan lauluista, enkä edes osaa nimetä suosikkiani niiden joukosta.

  Lepis, join the club! Minunkin piti ihan itse ottaa tänä aamuna kahvi ja müslit esiin. Damn! Damn! Damn! Damn! ;-)

 8. yaelian sanoo:

  Ihana! Rakastan musikaaleja!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Vaiheinen sanoo:

  Hauskaa naistenpäivää. Tuo elokuva on kaikessa klassisuudessaan hieno veto tällaiseen päivään ja siis sen kappaleetkin.

 10. Viides rooli sanoo:

  Moi Yaelian ja Vaiheinen, mukavaa, että tykkäsitte valinnastani. Just you wait… ;-)

 11. Elegia sanoo:

  En ole My Fair Ladya nähnyt, vaikka eihän siltä ole varmaan kukaan voinut välttyä kuulemasta. Tykkäsin (enemmän kuin laulusta) itse videosta ja etenkin sen maisemista. Olisi tietty kiva nähdä tämä elokuvakin.