Hommage à Johnny eli biisin päivitys

Posted: 22 helmikuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Lepis kertoi parin päivän takaisessa kommentissaan, että sunnuntaiklassikkojen teemana olisi tällä kertaa inhokit, mutta ohitan sen omapäisesti, koska olin jo aiemmin tehnyt päätöksen jatkaa country-biisien esittelyä. Olen sitä paitsi varma, että joku kuuntelijoista inhoaa a) tätä biisiä tai b) koko genreä.

Valintani osui tällä kertaa runsas kymmenen vuotta sitten perustettuun bändiin Little Big Town. Viime vuonna LBT julkaisi ”jatko-osan” countryn mestarin Johnny Cashin tunnetuksi tekemään lauluun. Uusi versio Good Lord Willing on sangen raflaava veto, kun sitä vertaa alkuperäiseen, joka löytyy —> täältä. Cashin tulkinnassa on ihanaa svengiä, mutta pidän myös tästä päivitetystä versiosta, jonka uudet sanat heijastavat nykypäivää.

Inhokkejaan ovat tänä sunnuntaina nimenneet muun muassa ItkupilliTuimaKariLepisSooloilija ja Vaiheinen.

kommenttia
 1. Vaiheinen sanoo:

  Ihan hyvä biisihän tuo ja ihan hyvä meininki bändillä. Vaikka country nyt ei ole ihan jokapäiväistä soittoa, niin ei siinä lähtökohtaisesti mitään vikaa ole.

  On olemassa tylsää countryä ja mielenkiintoista sellaista. Niinkuin vaikkapa jazzissakin.

 2. Hirlii sanoo:

  Hyvä kun pidit pääsi. En kuulu ryhmään b, ja kuten Vaiheinen sanoikin jo tuossa edellä, tästäkin lajista löytyy monenlaista. Tämä biisi oli ihan hyvä tulkinta Cashin alkuperäiseen verrattuna, railakasta menoa.

 3. susupetal sanoo:

  Minä pidin tästä enemmän kuin Cashin versiosta -Cash on välillä hiukan liian…tosissaan tai jotain sellaista, mikä tökkii.

 4. Tuima sanoo:

  Minua miellytti enemmn tuo päivitetty versio. Bändi vaikutti niin kiinnostavalta, että pitänee tutustua tarkemmin. Kiitos vinkistä!

 5. lepis sanoo:

  Tämähän on hyvä! Kerrankin uusioversio on parempi kuin alkuperäinen! Ja tämä oli aika harvinainen lausahdus minulta. Kävin kuuntelemassa lisää tuon bändin biisejä ja kolahtivat aika kovaa. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta esittelystä.

  Linkitän sinut siitä huolimatta, vaikkei tämä inhokki sarjassa paini. Jookos.

 6. Viides rooli sanoo:

  Vaiheinen, olen samaa mieltä: kaikissa genreissä on sekä kiinnostavia että tympeitä biisejä, tekstejä, sovituksia ja jopa tekijöitä.

  Hirlii, LBT on tavallaan tehnyt uuden laulun, ei vain uutta sovitusta. Cashin biisi on toiminut bändin innoittajana, ja samalla Good Lord Willing on eräänlainen kunnianosoitus edesmenneelle mestarille, näin uskon.

  SP, tässä kohdin olen eri mieltä: minä kuulun Cashin ihailijoihin. Hän on minusta aito, ei liian totinen.

  Tuima, kandee tutustua :-D

  Lepis, kiitos kun linkitit, vaikka poikkesinkin ruodusta enkä esitellyt inhokkia.

 7. Kari sanoo:

  Aika hyvä. Bändiä en ole aiemmin kuullut.

 8. halo efekti sanoo:

  Ei ollut tuttu ennestään, tuore versio kuullosti eloisalta. Ei mulla lähtökohtaisesti ole mitään countrya vastaan, ihan ennakkoluulottomasti kuuntelen, joskin harvoin.

 9. Viides rooli sanoo:

  Kari ja halo efekti, huhut countrya inhoavista ihmisistä ovat näemmä vahvasti liioiteltuja. ;-) Minun kannattanee jatkossakin palata sunnuntaiklassikkojen puitteissa country-biisien pariin.

 10. elekia sanoo:

  Tykkään kyllä cantrista, mutta näistä linkkaamisistasi biiseistä ei oikein minuun napannit mikään. Eivät olleet huonoja, mutta eivät oikein muutakaan.

 11. Viides rooli sanoo:

  Elekia, sinähän voisit tietysti esitellä country-biisejä, jotka ”nappaavat”.