Aika nousta siiville

Posted: 8 helmikuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Kukaan tuskin kiistää tämän bändin klassikkoasemaa. Kaikista kymmenistä iki-hiteistä valitsin tätä sunnuntaita varten laulun mustarastaasta eli Paul McCartneyn säveltämän ja sanoittaman Blackbird. Minulle oli uutta Wikipedian tieto, että laulu innoitti myös Gustavo Santaolallaa, kun hän kirjoitti The Wings -laulun elokuvaan Brokeback Mountain. Beatles-puristit voivat nyt nikotella, mutta pidän paljon myös tästä The King´s Singers -lauluyhtyeen versiosta.

Tänään sunnuntaiklassikoissa vuodatetaan vettä ja kyyneleitä, riudutaan yksinäisyydessä, keskeytetään sotatoimet, muistutetaan ystävyyden voimasta ja kehotetaan kääntämään sivua. Musiikkivalintojaan esittelevät ainakin Tuima, Sooloilija, Kari, Hirlii ja Lepis.

kommenttia
 1. Kari sanoo:

  Tämä Blackbird on niitä Beatles-helmiä, jotka tahtovat unohtua lukemattomien muiden jalkoihin. Hyvä että nostit sen esiin.

 2. lepis sanoo:

  Tämä on yksi niistä hiljaisista suurista lauluista! Erilainen, mutta niin samanlainen. Ehkä vähemmän tunnettua Beatlesia (ainakin radiosoiton perusteella), mutta ei vähäisimpiä.

  Klassikkokamaa times million!

 3. Tuima sanoo:

  Beatles on Beatles on lemppari on tärkeä :) I am Sam -elokuvan soundtrackiltä löytyy erinomaisia Beatles-covereita. Esimerkiksi Sarah MacLachlanin tulkinta Blackbirdistä vetää kyllä vertoja alkuperäiselle. Kannattaa kuunnella koko levy, jos ei karta covereita – tai ei pidä Beatlesistä.

 4. HannaH sanoo:

  Minun 1. koskaan hankkimani Beatles-levy oli eräänlainen balladikokoelma. Tämä oli siellä, ja pidin siitä heti paljon, vaikka samalla levyllä oli useita tosi hienoja töitä, kuten Long and Winding Road ja Let It Be ja vaikka mitä. Se on yksinkertaisuudessaan kaunis. Tuo Kings Singers olisi kyllä muuten ok. mutta se metronomin ääni häiritsee.

 5. susupetal sanoo:

  Blackbird on niin kaunis kappale, kuulas, yksinkertainen, koruton.

 6. Viides rooli sanoo:

  Täällähän on yllättävän tyytyväinen kuulijajoukko vastassa :-)

  Tuima, kiitos vinkistä. Kyllä covereita kestää kuunnella. Ja HannaH, eikö sinua häiritse metronomin nakutus alkuperäisessä kappaleessa? Wikipedia tietää kertoa tämän —> detaljin.

 7. Hirlii sanoo:

  Tästä biisistä on monia hyviä covereita, hyvästä biisistä on hyvä tehdä. Carly Simonin tulkinnasta olen myös pitänyt.