Tyylikästä nettijournalismia

Posted: tammikuu 30, 2009 in Media, Teatteri
Avainsanat:, , ,

Jäin ihastelemaan New York Timesin toimittajan ja valokuvaajan yhteistyötä teatterijournalismin saralla. Esittelyn kohteena on norjalaisen Henrik Ibsenin vuonna 1890 kirjoittama näytelmä Hedda Gabler, josta brittiläinen Ian Rickson on ohjannut uuden version Broadwaylle. Nimiroolin tulkitsee Mary-Louise Parker ja muissa rooleissa nähdään mm. Peter Stormare ja Michael Cerveris.

Erik Piepenburgin ja Sara Krulwichin toteuttaman —> videon <— näkökulmaksi on otettu P J Harveyn säveltämä musiikki. Kiinnostavaksi kaksiminuuttisen rainan tekee se, ettei yksikään ihminen ole äänessä, vaan esityksen lumo syntyy valokuvien, äänimaailman ja tekstiplanssien tasapainoisesta yhdistelmästä. Raina herätti ainakin minussa isomman kiinnostuksen ja päätin lukea myös NYT:n teatterikriitikko Ben Brantleyn arvion. Jo otsikko sai minut nauramaan: Hedda´s Terrible, Horrible, No-Good Very Bad Day.

kommenttia
  1. Veera sanoo:

    Totta puhut! Video herättää todella halun kokea tämä esitys.

    Ei että Mary-Louise Parkerin tai Peter Stormaren näyttämötyöskentelyä tahtoisi katsoa koska tahansa.

  2. Viides rooli sanoo:

    Juu, niin hienosta vaihtoehdosta — nähdä esitys livenä — en tässä taloudellisessa tilanteessa uskaltanut edes haaveilla. Onneksi on netti.