Tavoite: miljoona allekirjoitusta

Posted: 29 tammikuun, 2009 in Meemit ja kiertikset
Avainsanat:, ,

Sain ystävältäni sähköpostissa kiertokirjeen, joka sisälsi voimakkaan vetoomuksen. Kopioin viestin sisällön tähän blogiini, koska asia on mielestäni tärkeä.

EU ja naiset

Tärkeä vetoomus!

Lähimmän vuoden sisällä täytetään neljä tärkeää tointa EU:ssa: Euroopan neuvoston puheenjohtaja, ulko- ja turvallisuuspoliittinen edustaja, komission puheenjohtaja ja parlamentin puhemies. Tällä hetkellä kukaan nainen ei ole ehdolla näihin virkoihin.

Mikäli tämä vetoomus saa miljoona allekirjoitusta, täytyy asia käsitellä EU-komissiossa Lissabonin sopimuksen osallistumisdemokratiaperiaatteen mukaan. 

Mikäli olet sitä mieltä, että on korkea aika saada lisää naisia EU:n korkeisiin virkoihin, käy allekirjoittamassa vetoomus —> täällä.

kommenttia
 1. Nyt vasta huomasin tämän. Allekirjoitus käyty laittamassa. Mittari näyttää nyt reilua 150 tuhatta.

 2. Viides rooli sanoo:

  Hienoa, Jaakko! Esimerkillistä toimintaa. Kierrätä viestiä adressista myös eteenpäin!

 3. Laitoin facebookin kautta viestiä eteenpäin suomalaisilla saatesanoilla. Toivottavasti se johtaa lisäkirjoituksiin vaikka en oikeasti tuosta Lissabonin sopimuksesta pidäkään. Mutta Eurooppalaisista poliitikoista oikeasti toivoisin Segolene Royalia komission johtoon. Hän on omasta mielestäni oikeasti kiinnostavin poliitikko Euroopassa harmaantuvien äijien seurassa.

  Kun Ranska muuten äänesti nurin Eu:n perustuslain, niin MTV3:n kirjeenvaihtaja ”Helena” (nimeä vain hieman siloteltu) sanoi, että ”syytettyjen penkillä joutuu sosialistien Royale, joka itsekkäistä syistä vastustaa perustuslakia” voittaakseen (Ranskan) presidenttiyden. Voiko huonommin nimetä motiivit kansanäänestyksen lopputulokselle?

 4. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Jaakko.

  Minulta tuo kirjeenvaihtajan kommentti on aikanaan mennyt ohi, mutta mikäli Petäistö on todellakin noin sanonut, se on aikamoinen lausahdus maassa, joka jo pari sataa vuotta sitten kulki Euroopan edelläkävijänä ja antoi kansan äänen kuulua, kun vallankumouksen myötä haluttiin poistaa sääty-yhteiskunnan ristiriidat ja epäkohdat.