Tiesitkö tämän Joulupukista?

Posted: 19 joulukuun, 2008 in Arjen ilot, Media
Avainsanat:,

Rojahdin eilen pitkän työpäivän päätteeksi sohvalle ja aloitin päämäärättömän kanavasurffailun. Keskiyön aikaan osuin Neloselle, jossa juuri alkoi kiehtova lyhytelokuva luonnonvaraisten joulupukkien kesyttäjistä. Muutaman hetken tarinaa äimisteltyäni repesin: miten loistava pätkä!

Yleissivistyksessäni on ollut (k)ammottava aukko, kun Rare Exports Inc -yhtiön toiminta ja globaali merkitys on mennyt osaltani tyystin ohi. Mutta virhe on nyt korjattu. Tommi Korpelan, Tazu Ovaskan, Otso Tarkelan ja Jorma Tommilan roolityöt olivat niin vakuuttavia ja stoori niin herkullinen, että sukelsin oikopäätä juutuubiin ja kaivoin Jalmari Helanderin ohjaaman rainan esiin.

Iloiseksi yllätyksekseni tarinaan löytyi myös jatko-osa, jonka raa´asta sisällöstä on varoitettava tässä. Herkkäsieluisille tiedoksi, että turvaohjeiden noudattamatta jättämisen vuoksi Joulupukki on pakko lopettaa. Se ei todellakaan ole kaunista katseltavaa. Mutta miten taitavasti ja tyylikkäästi Lapin miehet hoitavatkaan tehtävänsä!

Loppukaneettina kerrottakoon, että kyseessä on alun perin mainostuotantoyhtiön asiakkailleen joululahjaksi tekemä lyhytelokuva. Tekeillä on myös kokoillan elokuva saman aiheen tiimoilta. Erityismaininnan ansaitsee tarinan kertoja, Jonathan Hutchings, jonka äänessä on kerta kaikkiaan ”sitä jotakin”. Jännittävää joulun odotusta itse kullekin!

Lisäys 10.9.2009

Joulupukin metsästyksestä ja kouluttamisesta kertoville lyhytelokuville on nyt tekeillä jatko-osa. Pitkä elokuva kuvataan Pohjois-Norjassa. Kirjoitan siitä täällä.

kommenttia
  1. lepis sanoo:

    Aivan loistavaa kamaa! Harmitti illalla kun ei jaksanut valvoa. Kiitos kun kaivoit esille :) Kokoillan elokuvana tosin en ole varma haluaisinko nähdä tätä, mutta näin oli hyvä.

  2. marja-leena sanoo:

    Jossain olen aikaisemmin nähnyt ensimäisen osan tietämättä siitä paljon. Toinen osa hirvitti mutta kyllä hienosti filmattu molemmat!