Supercalifragilisticexpialidocious!

Posted: marraskuu 2, 2008 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Lepiksen käynnistämä Sunday Classic eli kotoisasti sunnuntaiklassikkojen esittelysarja on todella nasta idea, ja olen mielelläni tänäkin pyhänä mukana. Pähkäilin pitkään, kummasta lapsuuteni suosikkielokuvasta, Tuhkimosta vai Maija Poppasesta, valitsisin laulun. Lopulta päädyin jälkimmäiseen.

Kuten edellisessä merkinnässäni kerroin, lentäminen on aina kiehtonut minua. Ei siis ihme, että sateenvarjon kanssa Bankin perheen lastenhoitajaksi leijaillut Maija Poppanen lumosi minut lapsena kertaheitolla. Jostakin syystä minua viehätti erityisesti hänen suuri, erikoinen laukkunsa, josta hän ensitöikseen otti esiin naulakon(!).

Sunnuntaiklassikoksi valitsin elokuvan monista lauluista tunnetuimman, jonka nimeä en ole koskaan oppinut sanomaan: Supercalifragilisticexpialidocious. Voin paljastaa, että Glims & Gloms -tanssiteatterin taiteellinen johtaja, tanssija Tuomo Railo on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen paitsi hienoilla koreografioillaan myös sillä tosiseikalla, että hän osaa laulaa kyseisen laulun täysin virheettömästi.

Löysin juutuubista myös toisen Maija Poppanen -elokuvasta napatun loistavan pätkän, jossa Julie Andrews ja Dick van Dyke saavat seurakseen hurmaavat, tanssivat pingviinit. Tällaisen kvartetin seurassa paatuneinkin kivikasvo sulaa. Katsokaa ja nauttikaa!

Sunnuntaiklassikkoja esittelevät myös Lepis, Tuima, Vaiheinen ja Hirlii.

Mainokset
kommenttia
 1. lepis sanoo:

  Maija Poppanen poppaa kyllä tämän sunnuntain iloisimmaksi tyypiksi :) Loistava valinta jälleen kerran!

 2. Viides rooli sanoo:

  Huomasin juuri, muiden sunnuntaiklassikkoja kuunnellessani, miten olen ohittanut kalenterin. Supercalifragilisticexpialidocious on ehkä turhan kepeä valinta ajankohtaan eli pyhäinpäivään nähden, mutta toivon, ettei kukaan moisesta loukkaannu.

 3. Tuima sanoo:

  Yllättävän hyvä elokuva edelleenkin. Oikeastaan harmi, että nykyisin Julie Andrewsin tyyppiset näyttelijät eivät pääse esille.

 4. Viides rooli sanoo:

  Moi Tuima, Maija Poppanen -elokuvanhan tuotti Walt Disney Company, jota on sittemmin parjattu pinnalliseksi ja kaupalliseksi ja vaikka miksi, mutta kyllä minun lapsuuteni olisi ollut rutkasti tylsempi, jos en olisi saanut nähdä näitä piirroselokuvia. Tai no, Maija Poppanen kai lasketaan näytelmäelokuvaksi, jossa on mukana animaatiokohtauksia. Lempparini se on edelleen. Ja yhdyn mielipiteeseesi: näyttelijäkuntaa voisi hyvinkin laventaa Andrewsin kaltaisilla näyttelijöillä.

 5. susupetal sanoo:

  Hahhah, eipä onnistunut sing-along-juttu, kieli meni solmuun.
  Lapsuuden lempielokuvia, animaation ja näytelmän onnistunut yhdistelmä.
  Gene Kelly tanssi aikanaan Jerryn kanssa leffassa Anchors Aweigh jo vuonna -45, ja myöhemminhän Roger Rabbit oli genren huipentuma.

 6. Viides rooli sanoo:

  Moi SP, ja nastaa, kun muistutit Gene Kellyn ja Jerryn tanssinumerosta. Oli heti pakko googlettaa, sillä en muistanut leffan suomenkielistä nimeä: Laulaen maihin. Jokseenkin kankea käännös, hah-hah!

  Roger Rabbit oli m-i-e-l-e-t-ö-n!

 7. hirlii sanoo:

  hah hah, tämä oli hyvä, oikein hyvä. julie andrews viehätti minuakin lapsena. ellei aamulla simmu aukea niin tällä laululla kyllä saa aamuunsa eloa :)
  kiitos !