Rauhanrakentaja

Posted: lokakuu 10, 2008 in Maailmalla, Media
Avainsanat:, ,

Päivän superuutinen on tietenkin ollut presidentti Martti Ahtisaaren saama Nobelin rauhanpalkinto. Minusta olisi äärettömän mukava kuulla, mitä miettii nyt se toimittaja, joka aikoinaan otti yhteyttä lihavuustutkija, professori Pertti Mustajokeen saadakseen tietää, voiko niin lihava henkilö kuin Ahtisaari hoitaa täysipainoisesti presidentin tehtäviä. Mustajoki kertoo asiasta kirjassaan Paahtoleipäkatastrofi (Gummerus, 2003).

Todistettavasti voi, ja vieläpä ihailtavan hyvin — ainakin Nobel-komitean mielestä.

Lisäys 11.10. klo 11.15

Tämä <— kannattaa katsoa. Toimittaja Jari Korkki haastatteli presidentti Martti Ahtisaarta Yleisradion Ykkösaamussa Nobelin rauhanpalkinnon 2008 julkistamista seuranneena aamuna. Uutistoimittajien ajatusmaailmaa kuvaa hyvin se, että ykkösaiheeksi haastattelusta on nostettu Nato-kysymys — niin aina — mutta itseäni puhuttelivat ehkä eniten Ahtisaaren mielipiteet Nelson Mandelasta sekä hänen pohdintansa Venäjän roolista ja muuttumisesta viime vuosien aikana. Pidän myös siitä, miten Ahtisaari korostaa, ettei kaikkea roskan puhumista tarvitse hyväksyä.

Mainokset
kommenttia
  1. marja-leena sanoo:

    Hyvät uutiset! Congratulations, Martti Ahtisaari ja Suomi!

  2. Viides rooli sanoo:

    Moi Marja-Leena, samaa mieltä kanssasi: Nobel-uutinen oli tänä vuonna tosi upea juttu. Kuten niin monessa paikassa on jo sanottu, Ahtisaari on totta vie ansainnut palkintonsa.