Alma Media valvoo…

Posted: lokakuu 1, 2008 in Media, Vastarannan kiiski
Avainsanat:, ,

…työntekijöidensä sukupuolielämää, mikäli Journalisti-lehden entisen päätoimittajan Johanna Korhosen väitteet pitävät paikkansa. Ehkä härskeintä tarinassa on yritys ostaa Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu ja tehtävästä erotettu Korhonen 100 000 eurolla hiljaiseksi.

Keskiaikaisesta ajattelusta kielivän kohun varjoon jäi suomalaisbloggaajia koskeva uutinen (kuten aina valpas Maurelita huomauttaa Janne Saarikon blogin kommenttilootassa); nimittäin se, että Alma Media on tänään julkistanut ostaneensa Vuodatuksen. Hmm… Aikookohan toimitusjohtaja Kai Telanne adjutantteineen ryhtyä valvomaan myös bloggaajien sukupuolikäyttäytymistä?

Mainokset
kommenttia
 1. Celia sanoo:

  Myös eläkkeelle siirtyvän päätoimittajan lausunto oli mieleenpainuva: kuulemma Lapin Kansan päätoimittaja ei kerta kaikkiaan voi olla homoseksuaali, ei Lapissa. En muista, mistä lehdestä luin tämän. Lukiessani lausuntoa olin kieltämättä iloinen siitä, että äänessä oli eläkkeelle jäävä päätoimittaja.

  Lehtitietojen mukaan Lapin Kansan toimituskunta on tyrmistynyt tästä uusimmasta käänteestä.

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi Celia, noitavainojen ajoista puhuu myös Johanna Korhonen, joka vastaa uusimmassa Vihreä lanka -lehdessä (nro 40/2008) toimituksen esittämiin viiteen kysymykseen.

  Kysymys 4 kiteyttää olennaisen (ja nyt tulee suora lainaus): ”Jos olisit työhaastattelussa kertonut, että puolisosi on nainen, sinua ei olisi valittu Lapin kansan päätoimittajaksi.”

  Ja Korhosen vastaus: ”Pitää paikkansa, sillä kysyin asiaa toimitusjohtaja Kai Telanteelta. Hän vastasi, että juuri näin, sinua ei missään tapauksessa olisi valittu tehtävään, jos asia olisi ollut tiedossa. Hänen mielestään oli mahdoton ajatus, että tällainen henkilö työskentelisi Lapin Kansan päätoimittajana. Se oli rankkaa tekstiä, ja keskiviikon painostuskokous oli elämäni absurdeimpia tilanteita. Lähdin kesken pois täysin häväistynä. Alma Media taisi kuitenkin arvioida tilanteen väärin, sillä uskalsin avata suuni.

  Täytyy tietenkin muistaa, että ainoastaan kokouksessa olleet tietävät, mitä siellä tapahtui. Me kaikki muut olemme kertomusten varassa. Mutta minun on vaikea uskoa, että Korhonen valehtelisi.

  Mitä tulee eläkkeelle siirtyvän päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan kommentteihin, en ymmärrä, miten päätoimittajan käytännön työssä tai lehtikirjoituksissa näkyy se, millaisessa parisuhteessa ko. ihminen elää.

 3. Celia sanoo:

  En minäkään ymmärtänyt Tuomi-Nikulan kommenttia. Siitä tuli sellainen olo, että onneksi onkin siirtymässä eläkkeelle. Sukupuolielämällä ja työnteolla ei pitäisi olla mitään tekemistä toistensa kanssa.

  Kiinnostavaa tässä lehtikirjoittelussa on, että kokouksessa oli useampia ihmisiä, mutta vain kaksi on esittänyt käsityksensä keskustelun kulusta. Muut ovat halunneet vaieta. Tietenkin odotan virallisia selvityksiä keskustelun kulusta, mutta jotenkin peilaan tätä Tuomi-Nikulan homovastaisiin lausumiin. Olen siis ennakko-odotuksissani puolueellinen. Tätä piirrettä itsessäni pidän pelkästään inhimillisenä.

 4. Celia sanoo:

  Löysin linkin siihen lehtiuutiseen, jonka luin. Valitettavasti en osaa tehdä siistejä linkkauksia, joten saat linkin sellaisenaan:

  http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Julkilesbon+vaikea+olla+Lapin+Kansan+p%C3%A4%C3%A4toimittajana/1135239915236

 5. Viides rooli sanoo:

  Kiitos linkistä, Celia, jätän sen noin. Jokainen voi klikata sitä ja sukeltaa uutisen äärelle.

  Eniten minua kiinnostaisi lukea/kuulla henkilöstöjohtaja Mari Vuorteen haastattelu. Tahtoisin tietää, kyseenalaistaako myös hän Johanna Korhosen ammattitaidon ja kyvyn toimia päätoimittajana ainoastaan siksi, että tämän petikumppanina on nainen.