Lepopäivän ratoksi

Posted: syyskuu 28, 2008 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Päätin tarttua jo parissakin blogissa esiteltyyn ideaan, sunnuntaiklassikkoon. Oma —> suosikkini <— on varmasti useimmille tuttu. Minua biisi jaksaa elähdyttää yhä, ja kiinnostuneena olen seurannut näihin päiviin asti kyseisen artistin uraa ja vuosikymmenten aikana tapahtuneita muodonmuutoksia.

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  David Bowie on kerta kaikkiaan…on vaan niin kaikkea. Kylmät väreet kulkivat, kun kuuntelin/katsoin tuon Marsin.

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi SP, oikeassa olet: Bowie on suvereeni, todellinen supertähti. Ainakin minun nuoruuteni olisi ollut huomattavasti köyhempi ilman häntä ja hänen musiikkiaan.

  Ihailin ja ihailen yhä myös hänen rohkeuttaan korostaa feminiinisiä piirteitä, tai olla androgyyni, miten asian haluaakin ilmaista. Hän uskalsi ja osasi ylittää rajoja taiten. Tietenkin siihen on varmasti liittynyt kaupallisia intressejä, mutta silti arvostan hänen monimuotoista, hurjaa poikkeuksellisuuttaan. Ja Bowien tuotannosta löytyy paljon musiikkia, jota vieläkin kuuntelen.

 3. hirlii sanoo:

  Tätä kuunneltiin ekalla kasettinauhurilla. Kasetille se nauhoitettiin pienellä mikillä vinyyliltä. Kasetti venyi lopulta soittokelvottomaksi. David Bowiesta pidin tositosi paljon, nimenomaan uransa alkupuolen musiikista.

 4. Tuima sanoo:

  Tämä ei kuulu Bowie-suosikkeihini, vaikka komea biisi onkin. Tyyli on kyllä miehellä ollut aina hallussa, niin tässäkin videossa.

 5. Viides rooli sanoo:

  Moi Hirlii ja Tuima, Bowien omassa tuotannossa riittää helmiä, mutta arvostan häntä myös tulkitsijana. Hyvä esimerkki on Jacques Brelin vavahduttava —> The Port of Amsterdam. Tässä juutuubin pätkässä on still-kuvin toteutettu versio Bowien urasta.

 6. hirlii sanoo:

  olipa hyvä tulkinta tuosta port of amsterdam -biisistä. kyllä, aivan kiistatta bowie on lahjakas ja monipuolinen muusikko. mielenkiintoinen.

  tässä sunnuntai-klassikko puuhassa on vain yksi ikävä puoli: levykauppalista se vain pitenee.

 7. Viides rooli sanoo:

  Hirlii hei, älä unohda Suomen parasta palvelulaitosta! Säästät monta euroa, kun lainaat cd:t kirjastosta. Samalla lisäät oman lähikirjastosi kävijämäärää, mikä taas auttaa sitä selviytymään toimintakykyisenä tulevaisuudessakin.

 8. lepis sanoo:

  Tervetuloa klassikoihin :) Mukavaa.

  David Bowie on SE artisti, joka kolahti ja lujaa silloin kun tämäkin biisi oli tuore ja soi edelleen säännöllisinä annoksina. Tuo ääni vie jonnekkin kauas… marsiin kenties :)

 9. Viides rooli sanoo:

  Moi Lepis, ja kiitos hienosta ideasta. Oli hauskaa — ja yllättävän vaikeaa — miettiä, millä biisillä aloittaisin oman sunnuntaiklassikkojeni sarjan. Bowie oli artistina selkeä valinta, mutta hänen tuotantonsa on niin laaja ja niin moni biisi kolahtanut, että kesti hetken, ennen kuin päädyin Marsiin.

  Kova kilpailija oli muun muassa tämä
  —> http://hk.youtube.com/watch?v=wd2clb5T8JA