Poweria pohkeissa

Posted: 7 syyskuun, 2008 in Arjen ilot, Blogit, Maailmalla
Avainsanat:,

Vieläkö muistatte Jukka Salmisen, naantalilaisen nuoren miehen, joka aloitti Bangkokissa syyskuussa 2005 jokseenkin haasteellisen urakan? Maantieteen opiskelija oli päättänyt polkea maailman ympäri.

Kotiuduttuaan viime syksynä Aasiaan suuntautuneelta osiolta ja vietettyään kotonaan kuukauden Jukka on jatkanut urakkaansa ja suunnistanut pyöränsä kanssa Afrikkaan. Tällä kertaa mukana on myös matkakaveri, oma isä.

Blogimerkintöjen mukaan kaksikko on nyt Etiopiassa. Jukan osalta poljettujen kilometrien saldo on noin 39500. Pituus vastaa maapallon ympärysmittaa, laskettiin matka sitten päiväntasaajaa tai napoja pitkin. Afrikan jälkeen Jukka aikoo jatkaa fillarimatkaansa Amerikan mantereelle.

Eniten tässä projektissa minua on hämmästyttänyt se, että Jukka on kertonut potevansa unettomuutta. Kyse ei ole mistään parin yön ongelmasta, vaan reissua edelsi kaksi vuotta kestänyt unettomuus. En ymmärrä, miten ihminen, joka kykenee nukkumaan vain pätkittäin, pystyy fyysisesti näin vaativaan suoritukseen. Itse olen jo muutaman unettoman yön jälkeen kaatopaikalle kärrättävää tavaraa: ärtyisä, huonomuistinen ja lähes toimintakyvytön. Mutta Jukka se painaa aavikolla, kuoppaisilla kyläteillä tai vuorten korkeuksissa ja etsii kirkkaita kokemuksia.

Kommentointi on suljettu.