Emännän elämää

Posted: 28 elokuun, 2008 in Kulttuurin kentällä, Sanojen mahti
Avainsanat:, ,

Suomen maatalousmuseo Saran, Maaseudun Sivistysliiton ja Maaseudun Tulevaisuuden järjestämä MoniNainen emäntä -kirjoituskilpailu maaseudun naisten arjesta jatkuu vielä vuoden loppuun asti. Kilpailuaikaa on jatkettu yleisön toivomuksesta.

Kopioin tähän Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioisen lähettämän viestin:

Tarkoituksena on saada talteen mahdollisimman monia tosipohjaisia kuvauksia niin emäntien kuin muidenkin maaseudun naisten arjesta ja sen muutoksista eri ajoilta. Kirjoittajien toivotaan kertovan muun muassa siitä, millaisia töitä, toimia ja rooleja päivään kuuluu, miltä elämä maalla tuntuu ja miten se on vuosien varrella muuttunut.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki ja kirjoitusten mitta ja tyyli ovat vapaat. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muistikuvien rikkauteen, omakohtaisuuteen sekä kerrontatavan omaperäisyyteen.

Nimimerkillä varustetut kirjoitukset lähetetään osoitteella Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät internetistä osoitteesta www.sarka.fi. Ohjeet voi tilata järjestäjiltä myös kirjeitse.

Kilpailun tulokset julkaistaan vuonna 2009. Ensimmäinen palkinto on 2000 €, toinen palkinto 1000 € ja kolmas palkinto 500 €. Kilpailussa jaetaan lisäksi erikoispalkintoja.

Samaan aikaan toisaalla: vilvoittavien vetten äärellä on ollut Anna, jonka ottama —> kuva sai ainakin minut haikailemaan ulkosalle happea hakemaan.

Kommentointi on suljettu.