Mustanpuhuva ekoteko

Posted: elokuu 26, 2008 in Arjen ilot, Tavarataivas
Avainsanat:, ,

Kannuvalimossa keskusteltiin elokuun alussa hyvistä ja huonoista kauppakasseista. Pitäisikö suosia muovia, paperia vai kangasta? Minäkin siellä kommentoin, tunnustin ikealaisuuteni ja kehua repostelin ”korruptiona” saamaani kangaskassia, jota kuljetan aina mukanani; se kun on nätti kuin namu ja sen voi rullata tai taittaa tosi pieneen tilaan. Sen ainoa vika on pieni koko. Luulen, että Tampereen Teatterin My Fair Lady -musikaalia mainostava kassi oli alun perin tarkoitettu kenkäpussiksi.

Mutta kappas, mitä löysinkään eilen paikallisesta S-marketista? Todella tyylikkään ja tarpeeksi ison kangaskassin, jonka ostamalla tuin samalla Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun työtä. Kyseessä oli Principles in Action -tuotesarjaan kuuluva punamusta —> kassi, joka esittelee Punaisen Ristin & Puolikuun toimintaa ohjaavaa seitsemän perusperiaatetta: inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, ykseys ja yleismaailmallisuus.

Siinä niitä oli tyrkyllä kassan tuntumassa. Eikä hintakaan ollut paha, vain 3,50 euroa, josta yksi euro menee Punaisen Ristin kotimaan avustustyöhön.

Mainokset
kommenttia
  1. kirsih sanoo:

    Onnittelut jos ja kun löysit tarpeeksi ison kangaskassin kauppakassiksi. Yleensä ne kauppakasseina mainostetut ekoteot ovat niin pieniä, että niihin on ilmeisesti ajateltu mahtuvan yhden sinkkutaloudessa asuvan viherpipertäjän tofupaketti ja soijamaito.

    Itse en käytä muovikasseja, paitsi jo olemassaolevia vanhoja. Sen sijaan menen ruokaostoksille ison repun kanssa. Sinne mahtuu meikäläisen suuret ostokset.

  2. Viides rooli sanoo:

    Moi Kirsi, minäkin käytän useimmiten reppua, mutta itselläni on Marimekon mallistoon kuuluva kaupunkilaisversio. Suomeksi se tarkoittaa, että reppu on suht pienikokoinen. Siksi kuljetan repun sivutaskussa aina kankaista kauppakassia.

    Huomasin yhden puutteen tuossa mustanpuhuvassa hankinnassani: kassin kantohihnat on ommeltu kiinni ainoastaan kertaalleen, mutta ei huolta: ompelukone surraamaan ja lisätikit peliin, niin eiköhän kassi kestä enemmän kuin nuo mainitsemasi tofupaketin ja soijamaidon ;-) Tilaa niille kyllä on.