Kuluttava nainen ja virtuaalinen megafoni

Posted: elokuu 3, 2008 in Arjen ilot, Blogit, Tavarataivas

Tarkkasilmäisimmät lienevät huomanneet, että olen deletoinut blogini yläpalkista Viistoa kamaa -osaston roskikseen ja tilalle on ilmestynyt uusi otsikko: Runsaudensarvi. Bittitie vie toiseen blogiini, jonka pistin pystyyn perjantaina.

Olen toimittajan työssäni ja muutenkin Suomi-neitoa kiertäessäni kohdannut lukuisia tekijöitä ja maahantuojia, joiden tuotteista olisin halunnut messuta huomattavasti enemmän kuin olen pystynyt. Olisin tietenkin voinut kertoa sykähdyttävistä ja persoonallisista tuotteista tässäkin blogissa, mutta olen pyrkinyt pitämään Viidennen roolin kulttuuripainotteisena, enkä ole halunnut tehdä siitä markkinoiden ja turhan kuluttamisen äänitorvea. Ammatikseni kirjoittavana minua on myös riivannut kunnianhimoinen ja ehkä turhan rajoittunutkin periaate, jonka mukaan Viides rooli -blogin pitää toimia ilman kuvia.

Toisaalta mitä eroa on teatteriesityksen ja eettistä designiä edustavan käsilaukun mainostamisessa? Taiteen tekemisessä kulutetaan maailman energiavaroja ihan samalla tavalla kuin perinteisessä tavaratuotannossa. Tätä pähkäilyä voisi tietenkin jatkaa loputtomiin, mutta ohitan sen ja kehotan sen sijaan sukeltamaan Runsaudensarveen. Blogin kaksi ensimmäistä varsinaista pärettä kertovat lähiseudullani myytävistä tuotteista, mutta tarkoitukseni on nostaa jatkossa esiin myös muualla Suomessa työskenteleviä suunnittelijoita ja valmistajia.

Valokuvien laadusta en mene takuuseen, sillä valtaosan niistä aion ottaa itse. Olen pahoin hemmoteltu siinä mielessä, että työkeikoilla kuvat ottaa aina ammattilainen, mutta nyt aion pärjätä omin voimin ja herättää eloon parinkymmenen vuoden takaisen harrastukseni, jolloin katselin maailmaa Pentax-järjestelmäkameran linssien läpi ja kehitin itse sekä filmit että kuvat.

Mainokset
kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Onnea uudelle blogille, kävin katsomassa -herkullisen näköisiä tuotteita.

  Kuvausintoa!

 2. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, SP, sinäpä olit nopea! Olet myös yksi innoitukseni lähde ja samanaikaisesti henkinen orjapiiskuri: olen aina ihmetellyt, miten jaksat ja ehdit ylläpitää niin montaa blogia. Minulle tämän toisenkin pykääminen tuotti jo ennalta litroittain hikikarpaloita ;-)

 3. marja-leena sanoo:

  Sanon samaa kun susupetal! Värikäs ja hauska pääkuva ja tuotteet.

 4. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Marja-Leena. Pyrin päivittämään Runsaudensarvea säännöllisesti, joskaan en yhtä tiuhaan tahtiin kuin Viidettä roolia (joka tosin oli nyt kesällä viikkokausia kesannolla). Varastossa on monta hauskaa tavaraa ja tekijää, jotka tahdon esitellä.

 5. susupetal sanoo:

  Samaa minäkin ihmettelen joskus, mutta en ehdi pysähtyä kovin usein miettimään sitä asiaa -muuten ei ehdi päivittää blogejaan :)