Viisi virhettä ja muuta aivojumppaa

Posted: 12 kesäkuun, 2008 in Arjen ilot, Tiede
Avainsanat:,

Olen aiemminkin tässä blogissa kertonut, että aivot ja niihin liittyvä tutkimus kiehtovat itseäni valtavasti. Vinkkasin pari päivää sitten Marjukalle hauskasta kompatehtäväsivustosta, jonka avulla itse kukin voi treenata pääkoppaansa, mutta koska kommenttilootaan sijoitettu info jää monilta lukematta, nostan vinkin tähän framille. Kyse on amerikkalaisherrojen, kliinisen neurologian professori Elkhonon Goldbergin ja ja kasvatustieteisiin erikoistuneen Alvaro Fernandezin Sharp Brains -sivustosta, josta löytyy myös ahkerasti päivitetty blogi. Fernandez bloggaa säännöllisesti myös The Huffington Post -lehdelle.

Merkinnän otsikko viittaa monista lehdistä tuttuun tehtävään, jossa pitää löytää viisi erilaista kohtaa kahdesta samanlaiselta näyttävästä kuvasta. Se, mitä kaikkea yksinkertainen tehtävä saa aivoissa aikaan, paljastuu —> täällä.

kommenttia
  1. Marjukka sanoo:

    Aivoista, lääkäreistä ja hauskoista jutuista neurologiaan… Oletko lukenut Tri. Oliver Saks:in kirjoja? Nuo kaikki ensinnämainitut asiat ovat niissä mukana!
    http://www.oliversacks.com

  2. Viides rooli sanoo:

    Jep, ja niitä on esitetty teatterissakin. Esimerkiksi Lilla Teaternin näytelmäversio kirjasta Mies joka luuli vaimoaan hatuksi oli todella hulvaton — ja puhutteleva.