Isoisän onni

Posted: Toukokuu 22, 2008 in Arjen ilot
Avainsanat:, , ,

Joskus yhteen hetkeen mahtuu elämän kokoinen onni. Sellaista sain todistaa pari päivää sitten, kun olin noutamassa ystäväni pyynnöstä lahjatavaroita HIFK-Fanikaupasta. Ostoksia maksaessani sisään astui kuusikymppinen, charmantisti harmaantunut mies, joka huikkasi kysymyksensä jo ovelta: ”Onko teillä vielä vaakunatavaraa?”

Termi oli myyjälle ilmeisen tuttu, sillä vastaus tuli heti kuin apteekinhyllyltä: ”Leijonien viralliset tuotteet löytyvät myymälän takaosasta, ja tuolla näette tarjolla olevan paitavalikoiman”.

Mies pysähtyi paitojen äärelle, eikä ilmeestä saati äänensävystä voinut erehtyä, kun hän kertoi koko kaupalle tulonsa syyn: ”Maailmaan syntyi eilen uusi lätkäfani. Haluaisin ostaa hänelle oman paidan.”

Uunituoreet isät ovat aina olleet mielestäni liikuttavia, mutta niin ovat uunituoreet isoisätkin. En tiedä, millaisen valinnan kuusikymppinen lopulta teki, mutta aikamoinen kasvunvara siinä pienimmässäkin paitakoossa on, jos hän sellaiseen päätyi. :-D

Mainokset
kommenttia
 1. kirsih sanoo:

  Se on totta että tuoreet isät ovat aika sykähdyttäviä. Minua kuitenkin hieman välillä kylmää se, että kaikki tuoreet isät tuntuvat toivovan poikaa. Ehkei suurin osa sitä sano ääneen, mutta lähipiirissäni – kun on syntynyt poika – siinä vaiheessa isät paljastavat toivoneensakin juuri niin. Saa sitten sen lätkäkaverin/kalakaverin/golfkaverin.

  Tytöt ilmeisesti vain leikkivät kampauspäillä.

 2. Sanna sanoo:

  Minä olin tässä taannoin pienen pojan ristiäisissä. Hän sai ukiltaan lahjaksi Kalpa-tutin. Hmm, mielenkiintoista, samalla kun kastetaan kristinuskoon, valitaan myös pikkuiselle jääkiekkojoukkue kannatettavaksi.
  Minusta taisi tulla kasteessa Ilveksen kannattaja. Vaikka en liiemmin nykyään jääkiekkoa seuraakaan, ilves tuntuu ainoalta oikealta. Meillä oli siskoni kanssa pieninä Ilves-verkkarit ja kävimme isän kanssa katsomassa Ilveksen matseja. (huom. isä=ukki yllä)

 3. Viides rooli sanoo:

  Moi Marja-Leena, Kirsi ja Sanna, eiköhän lapsiin aina kohdistu monenlaisia toiveita, mutta on raskasta, jos tulokkaan koko elämä täyttyy muiden odotuksista ja niiden täyttämiseen liittyvistä vaatimuksista.

  En nähnyt fanikaupassa asioineen isoisän tekoa kovin negatiivisessa valossa, mutta jos kyse on siitä, että uudesta perheenjäsenestä aletaan tietoisesti koulia uutta Jari Kurria tai Teemu Selännettä, lahja asettuu uuteen valoon.