Duunarin työajat

Posted: 15 toukokuun, 2008 in Kirjallisuus, Kulttuurin kentällä
Avainsanat:, ,

Ylihuomenna eli lauantaina 17.5. kirjailijan työstä kiinnostuneiden kannattaa suunnistaa Porvooseen, sillä silloin selviää muun muassa, miksi Jouko Sirola on valinnut duunarin työajat. Tänä keväänä toimintansa aloittaneen Särö-akatemian yleisötilaisuudessa ääneen pääsee myös Anne Leinonen. Kaksikko keskustelee kirjailijan rutiineista ja työtavoista sekä pohtii aineiston hankintaan, hauduttamiseen ja työstöön liittyviä kysymyksiä. Miksi jokin tietty idea alkaa kiehtoa niin paljon että sen toteuttaa, vaikka ideoita on vihkot täynnä?

Porvoon kansalaisopistossa (Mannerheiminkatu 3) klo 12.30-13.30 pidettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yhteistyössä ovat mukana Itä-Uudenmaan liitto, Polte ja WSOY:n kirjallisuussäätiö. Ja mikäli Porvooseen asti sompailette, jääkää yöksi! Käynnissä olevan Museoviikon kunniaksi Porvoon museon toimipisteisiin on vapaa pääsy sunnuntaina 18.5.

kommenttia
 1. kirsih sanoo:

  Olisipa kiintoisaa tulla kuuntelemaan mutten pääse. Pöytälaatikkokirjailijana en tahdo millään löytää aikaa kirjoittamiseen – semminkin kun oma leipätyö jo sisältää kirjoittamista. Ehkä, jos kaivaisin ojia päivät, jaksaisin iltaisin kirjoittaa.

  Ehkä en.

  Nimim. Eikö koskaan mitään valmista lähetettävää kustantajille?

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi Kirsi, tuttu ongelma. Mitä enemmän joutuu työaikana kirjoittamaan, sitä hanakammin hakeutuu vapaa-ajallaan muunlaisten aktiviteettien pariin.

  En ole koskaan kirjoittanut pöytälaatikkoon, en pidä edes päiväkirjaa, koska sanojen kanssa leipätyökseen raataminen (freelancerina käytän tietoisesti tätä sanaa) vie niiltä tietyssä mielessä lumon, niin karmealta kuin tuntuukin tunnustaa se julkisesti.

  Toivottavasti sinä jaksat paremmin ahertaa sanojen parissa myös vapaa-aikanasi. Tosin maatilan hankittuasi en voi kuin äimistellä, missä ihmeen välissä aiot keskittyä romaaniisi tai mitä nyt sitten ikinä aiotkin kustantajille tarjota. Lykkyä ja voimia!