Kun rakkaus ei riitä

Posted: maaliskuu 18, 2008 in Kulttuurin kentällä
Avainsanat:, , ,

Sain kiinnostavan kutsun: tervetuloa ratkaisemaan maailman ongelmat. Vastustamaton ehdotus, mutta riittävätkö kykyni moiseen tehtävään? Entä riittääkö kanttini asettua jumalaksi tai ainakin yhteiskunnallisten päättäjien paikalle ja ottaa Telluksen kohtalo käsiini?

Kyse on tietenkin pelistä, jossa maailman tulevaisuus yritetään ratkaista yhteisvoimin. Tavoitteena on saavuttaa sataprosenttinen humaanisuus mahdollisimman lyhyessä ajassa ilman ekologisia haittoja. Utopiaa? Totta mooses, mutta onhan sitä lennetty kuuhunkin ja kuvattu Marsia, vaikka ihmiskunta uskoi vuosituhansia sellaisen olevan mahdotonta. Ilman idealisteja ja heidän huikeita visioitaan elämä olisi kertakaikkisen tylsää, ja tämä pallokin olisi ehditty menettää jo moneen kertaan.

Tutkimusmatkan maailmanrauhaan ja vaihtoehtoisiin yhteiskuntamalleihin tarjoaa tällä kertaa YKON, kolme vuotta sitten perustettu viiden taiteilijan kollektiivi. Helsingin Taidehallissa 4.-6.4. järjestettävän tapahtuman keskiössä on World Game, amerikkalaisen multitaiturin Buckminster Fullerin jo 1960-luvulla kehittämä pelikonsepti. Itse peli pelataan lauantaina 5.4., ja se kestää, pelaajien taidoista riippuen, parista tunnista kokonaiseen päivään.

Pelkkä rakkaus maapalloa kohtaan ei riitä, nyt tarvitaan tekoja! Ken tahtoo osallistua peliin, ottakoon oitis yhteyttä YKONiin: info@ykon.fi Osallistuminen on ilmaista. Lisätietoja löytyy —> täältä.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.