Särön kirjoittajakoulutus

Posted: helmikuu 25, 2008 in Kirjallisuus, Kulttuurin kentällä, Sanojen mahti
Avainsanat:, , , ,

Pähkäiletkö keskeneräisen romaanin tai novellikokoelman parissa? Apu löytyy vanhasta kulttuurikaupungista, sillä porvoolainen kirjallisuus- ja kulttuurilehti Särö käynnistää huhtikuussa kirjoittajakoulutuksen, jossa opettajina toimivat Jyrki Kiiskinen, Anne Leinonen ja Jouko Sirola. Osa koulutuksesta toteutetaan yhteistyössä Oriveden Opiston kanssa.

Lokakuun loppuun asti kestävä koulutus koostuu luennoista, ryhmäpajoista ja henkilökohtaisesta ohjauksesta. Koska kirjailijan työ ei ole pelkästään sanojen työstämistä, hautomossa perehdytään myös sosiaalisiin ja taloudellisiin asioihin kuten kirjallisen kentän toimijoihin, apurahajärjestelmään, markkinointiin sekä eläkeasioihin. Pääosa koulutuksesta järjestetään viikonloppuisin Porvoon kansalaisopiston tiloissa. Hakuaika päättyy 25.3. Lisätietoja löytyy —> täältä.

Lisäys klo 14.45
Netissä vellova lapsiporno ja taiteilijoiden oikeus nostaa esiin yhteiskunnallisia epäkohtia puhuttavat myös Uuden Suomen bloggaajaa —> Paula Holmilaa, jonka merkintä on jo herättänyt tiukkaa mielipiteenvaihtoa sensuurin tiimoilta.

Sitten voidaan tietenkin keskustella myös toimittajien kyvyttömyydestä välittää oikeaa tietoa. —> Eero Tammi valottaa viime perjantaina HS:n Nyt-liitteessä julkaistua, Valtteri Väkevän kirjoittamaa juttua Filmihullun tekijöistä. Toimittajan missio on jokseenkin eriskummallinen ja käytös pöyristyttävää. Tämä on taas niitä hetkiä, jolloin minua aidosti hävettää kollegan toiminnan vuoksi. Merkintä löytyi via Sedis.

Ja vielä yksi lisäys. Nostan tänne framille Tapanin kysymyksen omasta kommenttilootastani. Haloo te kaikki kansanrunouden harrastajat ja muut kirjallisuusfriikit! Kuka teistä tietää alkuperäisen lähteen seuraaville säkeille:

Kuu paistaa heleästi,
kuollut ajaa keveästi,
ethän pelkää piikaseni.”

Mainokset
kommenttia
 1. tintti sanoo:

  Muistan säkeet selkeästi jostakin ala-asteen lukemistosta, sillä ne tarttuivat siellä mieleeni kuin purkka kengänpohjaan. Muistan jopa kuvan, joka sivulle oli mustilla tussiviivoilla piirretty. Mutta en muista kuka, milloin ja mikä nimi. Valikoiva pää.

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi Tintti, en muista kuulleeni säkeitä aiemmin, mutta pieni googletus paljasti, että kyse lienee vanhasta kummitustarinasta, jossa kuollut sulhanen hakee morsiantaan seurakseen hautausmaalle.

  Tarinan pitäisi löytyä kokonaisuudessaan Lauri Simonsuuren toimittamasta kirjasta —> Myytillisiä tarinoita (SKS, 1999).

 3. Tapani sanoo:

  Kiitos molemmista tiedoista: sekä lähteestä että viittauksesta ala-asteen lukemistoon. Sieltä se lienee meikäläisenkin selkäytimenjatkeeseen jäänyt.