Peitset tanassa kirjallisuuden kentällä

Posted: helmikuu 21, 2008 in Kirjallisuus, Kulttuurin kentällä, Sanojen mahti
Avainsanat:, , ,

Uuden Suomen bloggaajiin lukeutuva —> Jukka Relander pui analyyttisesti suurkustantamojen tilaa ja WSOY:n kärkikirjailijoiden siirtymistä Siltalan veljesten tulevaan kustantamoon. Hän myös kritisoi Otavan tapaa ostaa talliinsa suurella rahalla lahjakkaita kirjailijoita, mutta siihen kiinnostus sitten lopahtaakin. Esimerkkinä hän mainitsee Juha Itkosen romaanin Kohti, joka Relanderin mukaan olisi tarvinnut huomattavasti tiukempaa toimittamista ja radikaalia lyhentämistä. Ilmiö kiteyttää kustantamojen nykysuuntauksesta olennaisimman: eurot ovat kirjan sisältöä ja laatua tärkeämpiä.

Eilen kirjoitettuun merkintään saatiin tänään uutta tietoa: Jari Tervo pysyy WSOY:llä. Alkusyksystä ilmestyy trilogian ensimmäinen osa Troikka, ja myös seuraavat osat julkaisee WSOY.

Tervo on antanut tilanteen johdosta julkisen kommentin: ”Käsikirjoitusteni ensilukijana kustantamossa on toiminut jo kohta kahdenkymmenen vuoden ajan Harri Haanpää. Hän on armoton ja lämminsydäminen lukija, kustantamisen suuri ammattilainen. Arvostan kumppanuutta Haanpään ja WSOY:n kanssa ja haluan sen jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Ritarit ovat asettautumassa riveihin. Jään kiinnostuneena odottamaan taistelun seuraavaa vaihetta: kuka kehuu, haukkuu ja haastaa kenetkin?

Lisäys klo 17.50
Juha Itkonen oikaisee tänään Relanderin blogin kommenttilootassa itseään koskevat väitteet:

Korjaan lyhyesti perättömän väitteen: siirtymiseeni Otavalle ei liittynyt minkäänlaista setelitukkoa, ei paksua eikä ohutta. Mitä tulee Kohti-romaanin laajuuteen, se on visioni mukainen ja omalla vastuullani. Kustannustoimittaminen oli aktiivista ja paneutuvaa. Tähänastisella urallani olen työskennellyt kahden erinomaisen kustannustoimittajan kanssa. Yhteistyö nykyisen toimittajani kanssa alkoi jo Anna minun rakastaa enemmän -romaania kirjoittaessani.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.