Wanhojen tavaroiden taika

Posted: 16 helmikuun, 2008 in Arjen ilot, Kulttuurin kentällä
Avainsanat:, ,

Eilispäivä kului kuin siivillä, vanhoja aarteita metsästäen. Ystäväni Hulda on kiertänyt kirpputoreja ja kolunnut osto- ja myyntiliikkeitä niin kauan kuin olen hänet tuntenut. Ajaessamme eilen kohti Tamperetta muistelimme ystävyytemme alkutaipaletta ja öistä automatkaamme Sodankylän ensimmäisille elokuvajuhlille — herregud, miten siitäkin on jo vierähtänyt aikaa! Niin se vanhuus lähenee, ja menneiden aikojen lumo vain kasvaa.

Meistä muista nostalgiahenkisistä Hulda on aina erottautunut tarkan katseensa ansiosta. En lakkaa hämmästelemästä hänen kykyään löytää tavararöykkiöiden keskeltä himoittuja esineitä tai nauruhermoja kutittelevia kitsch-tavaroita. Sitä sain todistaa jälleen eilen toimiessani mestarin oppipoikana ja kantoapuna, kun etsimme keittiökapineiden, kattauksen ja sisustuksen helmiä hyllyjen täytteeksi. Hulda on näet toteuttanut haaveensa ja avannut samanhenkisen Hilda-rouvan kanssa ikioman wanhojen tavaroiden kaupan.

Ja nyt seuraa varoituksen sana kaikille keräilijöille: jo yksikin käynti Klaukkalan keskustassa toimivassa —> Hilda & Hulda -liikkeessä voi aiheuttaa riippuvuutta. Molemmat rouvat ovat kovia puhumaan, ja tavaroihin liittyviä tarinoita kerrotaan auliisti, vaikka asiakas ei sitä aina huomaisi itse toivoakaan. Viimeisenä vinkkinä mainittakoon, että Hulda tekee myös tilaustyönä vanhoista esineistä lumoavia tauluja. Itse olin langeta Valinnan vaikeus -teoksen äärellä. Siinä koristeellisesti kirjaillun pitsiliinan päälle on kiinnitetty kahdet komeat aterimet. Symboliikkaa ei liene tässä tarpeen ryhtyä selittämään.

kommenttia
  1. marja-leena sanoo:

    Vanhan tavaran metsästäminen taitaa olevan joissakin ihmisissä todellinen himo. Onhan se paljon työtä, ja mukava että harrastuksesta tuli ammattikin ja hauska nimi! Ja nykyän se onkin hyvin ¨vihreätäkin¨!

  2. Viides rooli sanoo:

    Hei Marja-Leena, Hulda on todellakin elementissään saadessaan ahkeroida vanhojen aarteiden äärellä. Ja ekologistakin se on, olet aivan oikeassa. Löydät —> täältä lisätietoa siitä, millaisia astioita suomalaiset etsivät vanhojen tavaroiden kaupasta.