Poliisipäällikkö seli-seli-selittää

Posted: helmikuu 1, 2008 in Arjen ilot, Sanojen mahti
Avainsanat:, ,

”Auto on semmonen, että se ei tunne mitään nopeutta. Ihan sama ajaako sillä viittäkymppiä vai kahdeksaakymppiä. Ellei sitä suorastaan jarrua huomaa painaa, niin silloin se menee herkästi ylinopeutta. Nykyään tehdään liian hyviä autoja. Sanoinkin just muijalle, että pitääkö se vaihtaa semmoseen kottoseen, joka huomauttaa heti kolinalla, tärinällä ja muilla merkeillä vauhdista.”

Jokseenkin erikoinen perustelu ylinopeudelle, varsinkin, kun puhujana on Kangasalan kihlakunnan poliisipäällikkö. Muitakin selityksiä lainvalvojalta löytyy: tutka oli paikassa, jossa ei ole mitään syytä valvoa nopeuksia. Lähituntumassa kun ei ole risteyksiä eikä suojateitä. Stressikin oli kohtalaisen korkealla.

A Heartbreaking Blog of Staggering Genius nimittää Suomenmaassa julkaistua —> rikosraportointia vuoden uutiseksi ja vaatii kirjoittajalle, toimittaja Seppo Kuismalle, jonkin sortin palkintoa ja pikaisesti. Kollegana tuuletan railakkaasti Kuisman kynänkäytön puolesta. Tätä pätkää jaksaa lukea monta kertaa. Teksti löytyi via Pinseri.

Mainokset
kommenttia
 1. Mariar sanoo:

  En löydä kirjoitusta Suomenmaassa..?

 2. Viides rooli sanoo:

  Seppo Kuisman kirjoitus löytyy googlettamalla sanat poliisipäällikkö ja Suomenmaa ja klikkaamalla sen jälkeen teksti esiin välimuisti-komennon avulla.

  Liitän tähän suoran linkkiosoitteen, mutta joudun katkaisemaan sen kolmelle riville, jotta se näkyisi tässä kommenttiosastossa. Liitä ne yhteen ja pääset alkuperäisen lähteen äärelle. Juttu löytyy ruudulle avautuvan sivun alaosasta.

  http://209.85.135.104/search?q=cache:eESSTo_irakJ:
  http://www.suomenmaa.fi/Uutiset.html+poliisip%C3%A4%C3%
  A4llikk%C3%B6+suomenmaa&hl=fi&ct=clnk&cd=1&gl=fi

 3. Mariar sanoo:

  Joo, löytyi, kiitos. Välimuistista en huomannut etsiä (siis kirjoitus poistettiin). Epäilin lukevani fiktiota…

 4. OlliS sanoo:

  Jos juttu olisi fiktiota, sitä ei nielisi kukaan.

 5. Viides rooli sanoo:

  Ajattelin täsmälleen samaa, Olli. Viihdesketsinä episodi olisi epäuskottava, mutta elävä elämä onkin aina keksittyä ihmeellisempää.