And the Oscar goes to…

Posted: 15 tammikuun, 2008 in Arjen ilot, Meemit ja kiertikset
Avainsanat:, ,

Mistä ihmeestä kalenteriin aina ilmestyy jaksoja, joiden aikana tapahtumat vyöryvät voimalla, sähköposti lennättää katastrofia enteileviä viestejä eivätkä pää, kädet ja keskittymiskyky tunnu enää riittävän, kun tehtävät kasaantuvat vinoiksi pinoiksi työhuoneen joka kolkkaan, paperit, kirjat, cd:t ja muistiinpanot vellovat pitkin kodin lattioita ja ikkunan takana rähmäinen sade pieksee puita mustuutta huutavassa maisemassa?

Keskellä tätä poukkoilua mieltäni piristi Tuiman antama tunnustus, You Make My Day -plakaatti. Erityisen otettu olin kategoriasta — ajatuksia tyrkkivät kirjoitukset — johon minut oli sijoitettu Fredrikan toisen ja Silumiinin rinnalle. Kiitos, Tuima!

Blogistanin kirjoittamattomien sääntöjen mukaan palkinto pannaan saman tien kiertoon. Kuten alkuperäinen viite kertoo: ”Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times.” Tässä siis kymmenen itseäni viime aikoina ilahduttanutta blogia mielivaltaisessa järjestyksessä perusteluineen:

 • Hetkiä LL:n alkuun polkaisema blogi, jossa hilpeiden hetkien ohessa lukijaa hemmotellaan klimppivellillä ja musiikillisilla makupaloilla.
 • Marja-Leena Rathje Kulttuuria, kuvataidetta, kalliomaalauksia ja luontokuvia esittelevä ja aisteja inspiroiva kanadansuomalainen cocktail.
 • Jokisipilä Akateemisen vastarannan kiiskin mielipiteitä historiasta, hevimusiikista ja kaiken maailman bullshitistä.
 • Kirjaamo Perusteltua puhetta ja yllättäviä purskautuksia kulttuurista ja muista elämän ihmeellisistä ilmiöistä lain hengessä.
 • Kaiken teoria Sieluton biologi tarkastelee maailmaa lempeän ironisesti ja vierailee toisinaan Twilight Zonen heimon parissa.
 • Euroopan reunalla Lyömätön ikisuosikkini, jonka ansiosta en kuvittele ruohon olevan vihreämpää ainakaan Espanjassa. Selvää sissiainesta.
 • Kannuvalimo Kolmen herrasmiehen kultturelli olohuone, jossa arvioidaan niin turkulaisten päättäjien kompetenssi, gourmet-herkut, kuoroteokset kuin Nato-keskustelun tasokin.
 • Kirsi Haapala Ärhäkkää argumentointia mediasta, savuttavista naapureista, freelancerin arjesta ja kaikenkarvaisista eläimistä.
 • Arne Nevanlinna Terävän eläkeläisen hienostuneen julmia viiltoja arkkitehtuurista, kaupunkisuunnittelusta ja Helsingin historiasta.
 • Vesa Saarinen Pitkän vihreän miehen kiehtova retki Suomen Turusta pääkaupunkiin. Tehtävänä maailman parantaminen. Mukana kuntoilua ja sisäpiiritietoa sarjakuvista.
kommenttia
 1. Visa Nurmi sanoo:

  Kiitos, Viides Rooli, hienosta Kannuvalimon arvioinnista. Kultturelli olohuone on upea luonnehdinta!

 2. Viides rooli sanoo:

  Juu Visa, piipahtelen olohuoneessanne tosi mielelläni, onhan tarjolla aina perusteltuja näkemyksiä milloin kulttuurista, milloin politiikasta. On myös lennokkaita muisteluja tai raportointia maailman metropoleista. Puhumattakaan kielen vievistä ja makuhermoja hemmottelevista pöydän antimista sekä resepteistä (niistä erityiskiitos!), joita myös arvostan.

 3. marjaleena sanoo:

  Kiitos, kiitos, Viides Rooli, olen hyvin hämmentynyt ja myös iloinen ¨Oscarista¨! Olen hienossa seurassa.

 4. kirsih sanoo:

  Jeah Viides Rooli, tattista vain. Olen laittanut awardin eteenpäin vasta yhdelle bloggaajalla, kun olen ollut saamaton, mutta aivan varmasti kymmenen löytyy helposti.

  Kiitos myös omalle blogillesi. Painonsa arvoiset -artikkelistasi oli suuri apu ajatusten ja näkökulmien avartajana – oma juttuni ilmestyy tässä alkukeväästä.

  Tuohon oman blogini ärhäkkyyteen yritän kiinnittää vähän enemmän huomiota… eli laskea vähän sen tasoa. Nääs otsasuoni tässä hommassa joskus pullistuu vaarallisen suureksi, enkä halua sen räjähtävän ;)

 5. Jarkko Tontti sanoo:

  Huh. Kiitos. Ja toinen kiitos vinkeistä jeppiksiin blogeihin, joista osasta en ollut tietoinen. Hyvin!

 6. LL sanoo:

  Voi jee – kiitos! Uuden levyn kanssa on ollut sellaista tuoksintaa, että blogit ovat jääneet vilkaisuasteelle. 10 hyvää löytyy taatusti. Mutta sinuako ei saa nimetä enää? sanoisin kyllä, että ”se joka toista sanoo on ite se”.

 7. Viides rooli sanoo:

  Kiitos itsellenne Marja-Leena, Kirsi, Jarkko ja LL! Aika kuluu rattoisasti seurassanne, välillä vähän liikaakin, kun pitäisi paiskoa näitä töitäkin. Ja Kirsi, ärhäkkyys on oiva piirre ihmisessä ja varsinkin toimittajassa. Älä liikaa laimennu!

 8. Jokisipilä sanoo:

  Kiitoksia tunnustuksesta, ”vastarannan kiiskenä” on hieno olla! Haluaisin käyttää näin tarjoutuvan tilaisuuden kiittääkseni myös opetusministeriön korkeita virkamiehiä, Jere Karalahtea, Olli ja Tanja Saarelaa, Keskustapuoluetta, korkeakoulujen arviointineuvostoa, ammattiyhdistysliikettä, Israelin puolustusvoimia, suojelupoliisia, taistolaisia, yliopistojen uutta palkkausjärjestelmää sekä kaikkia internetin moraalia mädättävästä vaikutuksesta ja maanpuolustushenkisyyden heikkenemisestä huolissaan olevia henkilöitä! Ilman teitä tämä saavutus ei olisi ollut mahdollinen!

 9. Jokisipilä sanoo:

  Ai niin, meinasin unohtaa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n!

 10. Viides rooli sanoo:

  Terve Jokisipilä, tässä puheessa oli aitoa Oscar-meininkiä. Kiitos siitä. Aion jatkossakin seurata merkintöjäsi, joten juoksuta sormiasi rivakasti näppäimistöllä ja anna sanan säilän heilahtaa!

 11. […] Sille voisi skoolata. Tai sille, että tämä kirjoituskokoelma sai ansiotonta arvonnousua – Viides rooli nimesi blogini viime vuoden suosikkiensa joukkoon. Nöyrä kiitos […]