Pelataanko erä hevonpaskabingoa?

Posted: lokakuu 19, 2007 in Arjen ilot, Meemit ja kiertikset
Avainsanat:, , ,

Nukahteletko kokouksissa, seminaareissa tai tuotekoulutuksissa? Miten pysyt hereillä asiantuntija-alustusten aikana? Tässä on keino, joka muuttaa kaiken. Kiittäkää seinänaapureitani (jotka kierrättivät saamansa meilin minullekin), että pelastin ensi viikon palaverinne — tai ainakin tämän perjantain. Rattoisaa viikonloppua!

 

Säännöt

 

Ruksaa ruutu, kun kuulet kyseisen ilmaisun kokouksessa, seminaarissa, kurssilla tai muussa vastaavassa tilanteessa. Kun saat viisi merkintää pysty- tai vaakasuoraan taikka vinottain, nouse ylös ja karju: HEVONPASKAA!

 

SYNERGIA

STRATEGIA

VISIO

CASE

TILANNE-

HERKKYYS

YDIN-

OSAAMINEN

DYNAAMINEN

MISSIO

PROFILOITU-

MINEN

BRÄNDI

ARVOT

SEGMENTTI

LÄPÄISY-

PERIAATE

ITSE-

OHJAUTUVUUS

SIGNAALI

TULOS-

VASTUU

RESURS-
SOINTI

FOKUSOINTI

LAATU-

JOHTAMINEN

PITKÄSSÄ

JUOKSUSSA

TRENDI

ASIAKAS-

LÄHTÖISYYS

(KESKEISYYS)

TOIMINTA-

YMPÄRISTÖ

KONSEPTI

FUNKTIO

 

 

Käyttäjien kokemuksia:

Olin ollut kokouksessa vasta viisi minuuttia, kun voitin.”
Timo J. Nieminen, Pudasjärvi
Tarkkaavaisuuteni kursseilla on parantunut dramaattisesti.”
Satu Henriksson, Helsinki
Kokoukset eivät ole olleet koskaan samanlaisia ensimmäisen voittoni jälkeen.”
B. Virtanen, Oulu
Ilmapiiri oli erittäin jännittynyt viime myyntikokouksessa, kun 14 meistä odotti yht’aikaa viidennettä ruksia bingorivilleen.”
Karl Myrdahl, Imatra

Lisäys klo 17.10
Merkintääni kommentoinut Tero Hannula tietää, mistä palavereiden uusi jännityspeli on kotoisin. Itse en ole Jyrki Liikkan —> kirjaan (Atena Kustannus, 2007) tutustunut, mutta eiköhän tuo pitäne katsastaa. Kiitos, Tero.

Lisäys klo 21.50
Haa, Janne Jalkanen pani paremmaksi. Nostan hänenkin tiedonjyvänsä tänne framille, koska kaikki eivät jaksa kuikuilla noihin kommenttilodjuihin. Jannen mukaan kyseessä on alun perin amerikkalainen “buzzword bingo”, jonka ensiesittely tapahtui Dilbert-sarjakuvassa vuonna 1994. Lisätietoa löytyy —> Wikipediasta. Iso kiitos, Janne!

Mainokset
kommenttia
 1. Tero sanoo:

  Liittynee tähän kirjaan.

 2. Ei, kyseessä on alunperin amerikkalainen ”buzzword bingo”, jonka ensiesittely tapahtui Dilbert-sarjakuvassa 1994.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Buzzword_bingo

 3. tristan sanoo:

  Hihii, mahtavaa!!

  Hitaasti toimii MmM, kun tällä viikolla koki lähestyä sähköpostilla. Harmi että elämän tilanne on kaiken kaikkiaan muuttunut dramaattisesti.

  T:Runoilija-kaniini-kissa

 4. Tero sanoo:

  Liittyy se silti tuohon kirjaan. En väittänytkään että siitä olisi peräisin ;)

 5. Viides rooli sanoo:

  Jep, näin ymmärsinkin. Minusta on tosi nastaa nähdä, miten ideat kiertävät maailmalla ja kehittyvät eri maissa eri tavalla, eri tuotteiksi.

  Netti on mainio väline juuri siksi, että sen avulla tavallinenkin pulliainen voi metsästää asioiden alkuperää tehokkaammin kuin aiemmin oli mahdollista.

 6. Tero sanoo:

  Olet aivan oikeassa. Maailma pienenee internetin myötä ja tiedon ketju pienenee myös. Toivottavasti suuntaus pysyy tällaisena ja internet pysyy vapaana.

 7. penjami sanoo:

  Samaista hevonpaskabingoa tulin pelanneeksi ensimmäisen kerran muistaakseni vuonna 2000 tai 2001 jossakin opettajien koulutustilaisuudessa. Sillä erotuksella, että ruudukon sai ensin täyttää itse. Muita sanoja sai käyttää vain kerran, mutta sen verran helpotettiin, että konstruktivismin sai kirjata taulukkoon kahdesti.

  Paljon mitään muuta en tilaisuudesta muistakaan, paitsi että se oli järkyttävän huono: yliopistolta puhumassa joku kasvatustieteen tutkijatonttu, joka ei todennäköisesti ollut edes nähnyt ketään teini-ikäistä sitten omien nuoruusvuosiensa…

 8. Viides rooli sanoo:

  Terve, Penjami! Oiva stoori, vaikka koulutustilaisuuden anti jäikin kertomasi perusteella tosi niukaksi.

  Itse jäin tuijottamaan ruudukon sanoja uudelleen ja tajusin kauhukseni, että vetäessäni viimeksi lehtikirjoittamiseen keskittyvää oppituntia olin käyttänyt ainakin kahdeksaa noista termeistä. Mutta bingoa sanoista ei muodostu. Huh!

 9. kirsih sanoo:

  Erittäin hyvä ajanviete kyllä.

  Itse pelasin (ja pelaan vieläkin, jos sopiva seminaari ja porukka osuu eteen) hirsipuuta tylsillä luennoilla. Keksimme vain astetta vaikeampia kysymyksiä, jotka usein (eivät aina) liittyivät ko. luentoon (tai luennoitsijaan).

  Esimerkkinä ammoisen tutkivan journalistin kurssimme vetäjästä tehty hirsipuu K_ _ _ _I ON K_ _ _ J_ _ _Ä.

 10. Viides rooli sanoo:

  Hei Kirsi, mukavaa nähdä sinut täällä. Blogisi kuuluu nykyään suosikkilukemistooni. Olet ärhäkkä kirjoittaja ja puolustat oikeina pitämiäsi asioita jämäkästi. Pidän siitä.

  Hirsipuutehtäväsi on aika vaikea. Jos kyse on henkilöstä, etunimeksi ja samalla ensimmäiseen kohtaan voisi tarjota Kalevia tai Kerstiä. Onko sen nimisillä mitään tekemistä tutkivan journalismin kanssa, onkin jo asia erikseen. Mutta jos valitsemme ensimmäiseen kohtaan sukunimen, sen täytyy olla Kuutti.