Kuka mitä häh?

Posted: syyskuu 21, 2007 in Arjen ilot, Media
Avainsanat:,

Näin viikonlopun kunniaksi tarjolla on tänään kevyttä muistelua. Sukelsimme pari päivää sitten ystäväni kanssa aikaan ennen kännyköitä ja muistelimme tilanteita, joissa langaton puhelin olisi voinut pelastaa noloilta hetkiltä. Tähän kirjaan yhden, itseäni sittemmin suuresti huvittaneen tapauksen, joka tapahtui työkeikalla.

Olimme valokuvaajan kanssa matkalla Turkuun haastattelemaan muusikko Matti ”Sig” Inkistä. Automatka sujui rattoisasti jutellen ja musiikkia kuunnellen. Haastateltavan kotiosoitekin löytyi suht helposti, ja kohta jo soitimme ovikelloa.

En koskaan unohda Inkisen repliikkiä, kun hän ystävällisesti tervehdittyään kysyi: ”Joko te tiedätte, mihin lehteen teette tämän jutun?
???
Kuuntelin juuri radiota, ja uutisissa kerrottiin, että Jaana-lehti on lopetettu.
Aha. Tota, tota. Voisinko mä käyttää sun puhelinta?
Totta kai!

Summa summarum: puhelu toimituspäällikölle paljasti, että kustantaja oli todellakin päättänyt lopettaa lehden. Valtaosalle toimituksen väestä tieto tuli täydellisenä yllätyksenä. Jälkeenpäin kuulin osuvan vertauksen johdon käyttämästä toimintatavasta. Kyseessä on sama menetelmä, jota käytetään herkkusienten viljelyssä: pidetään pimeässä ja heitetään välillä sontaa silmille.

Mainokset
kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Jep, se on ääresti hyvä vertaus. Vaikka lehden lopettaminen merkitsi tuolloin monille työntekijöille ja heidän perheilleen taloudellisia vaikeuksia ja ahdistusta, itseäni naurattaa jo nykyään tuo kovin lyhyeksi jäänyt Matti Inkisen tapaaminen. Harvoin toimittaja saa kuulla haastateltavalta, että oma työpaikka on juuri hävinnyt jalkojen alta.

 2. tristan sanoo:

  Hah hah, toi herkkusieni-juttu oli mahtava!

 3. TR sanoo:

  Ihana tarina. Mutta teittekö sen jutun?

 4. Viides rooli sanoo:

  Emme. Muistan tarkasti oman ällistykseni: lehti lopetettu? Mihin tämä juttu nyt tehdään? Toimituspäällikkökään ei juttua kaivannut vaan kehotti palaamaan kiireesti takaisin pääkallopaikalle: toimituksessa juotiin jo vainajan kunniaksi.