Hiomaton timantti

Posted: 15 syyskuun, 2007 in Arjen ilot, Musiikki
Avainsanat:,

Tämä on uutisena jokseenkin vanha (peräti viime kesältä — kaikkihan on suhteellista, jep jep), mutta täynnä hämmästystä ja iloa toisen puolesta kaltaiselleni, joka näkee videon ensi kerran. Mistäkö puhun? Britain´s Got Talent -kilpailusta, jonka osanottajajoukosta löytyi hiomaton mutta jo nyt häikäisevä timantti.

Puhelinmyyjänä toiminut Paul Potts halusi toteuttaa unelmansa: laulaa oopperaa. Kun hän ilmoitti pitkään hellimänsä haaveen tuomaristolle — mukana teräväkielisyydestään tunnettu Simon Cowell — kolmikon kasvot paljastivat kaiken. Jokainen heistä valmistautui katastrofaaliseen kokemukseen. Vaan miten kävikään? Kuin sadussa, jossa rumasta ankanpoikasesta kuoriutuu huima joutsen, kuten Matti Virtanen viittaa Zeitgeist-blogissaan, josta löysin kyseisen videopätkän.

Pottsin laulu on komeaa kuultavaa, mutta yhtä kiinnostavaa on seurata tuomareiden ilmeitä ja heidän kommenttejaan. Katsokaa itse. Jos Suomesta löytyy joku puoleksikaan näin lahjakas kaveri, Koivusalo, Saikkonen ja Ståhl voivat huokaista helpotuksesta.

kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Terve Tero, hämmästyttävintä minusta on se, että Potts vaikuttaa siltä, että hän on aidosti tietämätön lahjansa suuruudesta. Itseäni liikuttivat myös Pottsin ilmeet sen jälkeen, kun Cowell oli kertonut mielipiteensä.

 2. Tero sanoo:

  Suhtauduin aika varauksella, mutta olipas loistava laulaja ja aivan uskomattoman sympaattinen tyyppi! Silmät kostuivat jo siitä, kun näki millainen ilme kaverin kasvoille tuli, kun hän näki tuomareiden reaktiot sanottuaan aikovansa laulaa oopperaa.

 3. Tero sanoo:

  Ihan totta. Aivan kuin kasvoilla olisi käynyt pieni häpeän häivähdyskin ennen esitystä. Esityksen jälkeinen hetki näytti kyllä aidosti siltä, että Potts sai ensimmäistä kertaa tietää olevansa todella lahjakas.

 4. SusuPetal sanoo:

  Huh, karvat nousivat pystyyn, eikä itkukaan ollut kaukana, kun katsoi tuon videon. Ilmeet niin Paulin kuin tuomareiden kasvoilla olivat elämää kauneimmillaan.
  Piti youtubesta seurata Paulin tie finaaliin ja lopputulokseen.
  Kaunista.

 5. SusuPetalin jäljissä tassuteltiin kuuntelemaan , katselemaan koko jännitysnäytelmä.
  Byääh Timbutussakin

 6. Viides rooli sanoo:

  Kappas, täällähän ovat muutkin olleet herkillä, ihan kyyneleiden rajamailla. Hyvä Paul! Toivottavasti hän laulaa yhtä vakuuttavasti jatkossakin!

 7. Zepander sanoo:

  No KYLLÄ. Kiitos linkistä, olen jakanut sitä hulluna ympäriinsä, jotta mahdollisimman monet pääsisivät nauttimaan tästä pätkästä :-) Se koko juttu – ei vain esitys, vaan kaikkien reaktiot myös – huippua, huippua!

  Tämä on vanhempi mutta vilkaise, jollei Bianca Ryan ole jo liian tuttu

 8. Viides rooli sanoo:

  Hei Zepander, Biancan tiesinkin, mutta tuon videon katsominen on suorastaan pelottava kokemus. Aivan kuin todistaisi jotakin inkarnaatiota: kenen edesmenneen laulajattaren henki on vallannut tämän pikkutytön?! Hieno laulu, hieno tulkinta.

  Tervehdys Maria, Paul on niin huima lahjakkuus, että musiikkitahot ovat valmiit taistelemaan hänestä tosissaan. Ja medialle Potts on kuin lahja taivaasta, eräänlainen from rags to riches -tarina, jota seurataan ja hyödynnetään vuosikausia.

 9. Maria sanoo:

  Hei ja kiitos jälleen mielekkäästä ja virkistävästä vinkistä. Olen kuunnellut Paulin laulua ”iho kananlihalla”, vaikuttuneena. Hiomaton timantti, todellakin. Paulilla on omat verkkosivut ja blogi http://www.paulpottsuk.com/home . Näyttä siltä, että media ja musiikkitahot ovat bonganneet hänet…

 10. tristan sanoo:

  Hei, hieno toi juttu, kiinnostuin heti ja laitoin uudelle blogilleni. Tervetuloa!

  K

 11. Viides rooli sanoo:

  Hei Tristan, Pottsin tarina on kierrättämisen arvoinen. Itseäni se muistutti jälleen kerran siitä, että unelmiin kannattaa ja pitää uskoa.