Patsaana ja kuvattavana

Posted: 24 elokuun, 2007 in Kulttuurin kentällä
Avainsanat:, ,

Kysehän ei ole niinkään valokuvaamisesta. Valokuvaus on sivuseikka, tekosyy. Lähinnä on kyse kohtaamisesta ja luottamisesta; siitä että olemme samanarvoisia. Siitä että tällaisen tekosyyn varjolla voimme katsoa toisiamme silmiin, pelkäämättä.”

Tänään kohkaan kaverin puolesta: valokuvaaja Pertti Nisonen toimi viime syksynä ja tämän vuoden keväällä Helsingin Diakonissalaitoksen Naisten valmennuskeskus Walman Minun kuvani -ryhmän vetäjänä. Walma valmentaa naisia elämään, työhön ja opiskeluun, ja sen kohderyhmänä ovat yhteiskunnallisesti vaikeassa asemassa olevat naiset, kuten päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, asunnottomat ja maahanmuuttajat.

Nisosen pariksi oli kutsuttu tanssitaiteilija Katri Luukkonen, jonka johdolla naiset muovasivat toisistaan patsaita ja kuvasivat niitä kertakäyttökameroilla. Idea sai alkunsa kysymyksestä: millainen on sisäinen tilasi tai sisäinen hahmosi nyt? Valokuvia tärkeämpää oli vapautuminen, rohkeuden kasvattaminen, uskallus toteuttaa itseään ja lähestyä muita. Nyt kurssin saldoon on mahdollista tutustua Suomen Valokuvataiteen museossa, jossa Prosessi: Minun kuvani — oma kuva kuvaksi – näyttely on avoinna 16.9. asti. Myös Pertti Nisosen omalta sivustolta löytyy hieno sarja kuvia.

Kommentointi on suljettu.