Sadetta mä kuuntelen

Posted: heinäkuu 7, 2007 in Arjen ilot
Avainsanat:, ,

Matkalaukku avoinna, tarvekalut levällään, vaatepino odottaa silitystä. Meren yltä noussut pilvi heittää tuliaisensa maahan ja ikkunat lyövät kuin rummut sateen yltyessä. Ukkonen rämisee jylhällä äänellään eikä suostu loittonemaan valloitetuilta mailta.

Käyn läpi viime päivien sähköpostia ja blogini kommentteja, kun saan äkkiä päähäni noukkia erän hakusanoja, joista sommittelen lähtölorut, jälleen kerran. Tällaista tämä on, itsellisen ammatinharjoittajan arki, jatkuvaa jojoilua työtehtävien ja satunnaisten lomapäivien välillä. Jokainen päivä, jolloin en tee työtä, tuottaa taloudellista tappiota, kiitos suomalaisen verolainsäädännön.

Mutta tänään en välitä siitä, vaan naputan lauseita omaksi ilokseni, ilman palkkaa, ilman pekkaspäiviä, ilman työnantajan maksamia sosiaaliturva- ja työeläkevakuutusmaksuja, sairausajan ja loma-ajan palkkaa. Puhumattakaan lomaltapaluurahasta. Hah, mikä vitsi nykyaikana, jolloin osa väestöstä olisi valmis antamaan oikean kätensä saadakseen työpaikan!

(Edit klo 14.30: Jotta ei syntyisi väärinkäsitystä, painotan, että silloinkin, kun teen työtä, maksan itse sosiaali- ja työeläkevakuutusmaksuni. Sairauspäiviltä ja loma-ajalta en pysty maksamaan itselleni palkkaa. Mutta tämänhän kaikki pienyrittäjät tietävät. Sen sijaan pitkään vakituisessa työsuhteessa olleille sen ymmärtäminen on toisinaan kovin, kovin vaikeaa.)

Mutta takaisin kupletin juoneen, joka olkoon kevyt kuin poutapilvi. Hakusanat, otsikot mukaan lukien, ovat alkuperäisessä asussaan eli siinä muodossa, jolla niillä on blogiini surffattu. En ole myöskään lisännyt loruihin välimerkkejä.

Asumisen jälkiä

neuvoja talon myyjälle
unohda pilviset
huonekalujen jäljet
pisuaarit
tammelan tori vaan
mikä on tilinumero

Pyhiinvaellusmatkat

apostolit
ota tiestäsi vaarin ja suunnasta sen
linnut kertovat
italian kulinaariset alueet

Kuvitettuja klassikkoja

macbeth
queen
säkenöivä nainen
jäätynyt sydän
harha on totta
narrin kohtalo
surullista

Miksi tarvitaan taideaineita

Kuopion lyseon piirustuksen opettajat
adressi taidekasvatuksen puolesta
kulttuuria vauvoille
lasten runoja ja loruja
muumien viisautta
viivaleikki
jiven askeleet
musiikin parantava vaikutus
syitä elää

Mainokset
kommenttia
  1. […] Vastaavia luovuuden lähteitä löytyy Susi rajoilla – merkkejä mielestä & maailmasta -, Viides rooli – ja S. Liuhto – Avoin valehdeltu elämäni -blogeista. Asiaa käsitellään myös Arjentola ja […]