Della Ankka ja muita outoja lintuja

Posted: heinäkuu 5, 2007 in Kulttuurin kentällä
Avainsanat:, ,

Olen seurannut sangen sympaattista bloggaajaa, Suomen Akatemian kesäpestiin palkattua Vesa Saarista, joka eilisessä merkinnässään kertoo olleensa opintojensa ohessa runsaan kolmen vuoden ajan Aku Ankan verkkotoimittaja.

Lehti oli lapsuuteni ehdoton kingi, mutta myönnän, etten ole sitä viime vuosina juurikaan selaillut. Sen sijaan olen hankkinut parikin Don Rosa -kokoelmiin kuuluvaa kirjaa, mm. Sammon salaisuuden, jossa Milla Magia on saanut kunnian toimia Pohjan akan stunttina.

Piipahdin uteliaisuudesta Saarisen mainitsemilla verkkosivuilla ja löysin muun muassa Aku Ankan sukupuun. Ankkalinnan diggareille tämä on tietysti tuttua huttua, mutta minä jäin äimistelemään Aku Ankan kaksoissisarta, Della Ankkaa, joka sukukarttaan merkityn tiedon mukaan on lähettänyt lapsensa veljensä luo, koska hänen aviomiehensä on joutunut sairaalaan.

Siis Tupun, Hupun ja Lupun isä on elossa?! Sukupuukartassa hänen kasvonsa peittää sinisulkainen lintu, eikä isäpapalle ole suotu edes etunimeä. Mutta siis elossa! Miksi ihmeessä hän ei ole vaatinut terhakoita sudenpentujaan takaisin? Vai makaako hän yhä siellä lasaretissa? Ne, joilla on asiasta tarkempaa tietoa, valistakoot äimistynyttä, pliis.

Kommentointi on suljettu.