Räjähtävä taide-elämys

Posted: heinäkuu 2, 2007 in Arjen ilot
Avainsanat:, ,

Tänään sain todisteen siitä, että olen onnistunut runsaassa viikossa nollaamaan aivoni. Kuten niin monena aamuna ennenkin, aloitin päiväni espressoannoksella. Tai se oli ainakin vilpitön tarkoitukseni. Laitoin liedelle kuumenemaan parin vuoden takaisen Italian-tuliaiseni, kelpo Bialetti-keittimen, ja kahvin valmistumista odotellessani aloin selailla sanomalehteä.

Pian sain näyttävän osoituksen siitä, että kesäterässä ollaan. Olin unohtanut laittaa keittimeen tiivisteosat sillä seurauksella, että yllättäen selkäni takaa kuului komea räjähdys, ja samassa silmänräpäyksessä koko keittiö kattoon asti oli pilkuttunut tummanruskeilla tahroilla. Onni onnettomuudessa oli se, ettei vesi jostakin syystä ollut täysin kiehuvaa, muutoin selkäni olisi palanut. Yöpaitani selkäpuoli oli kieltämättä melkoinen näky, kuten koko kyökki.

Säikähdyksestä selvittyäni jäin katsomaan lopputulosta, ja on pakko myöntää, että vaikutelma oli hieno, kuin jonkun taiteilijan suunnittelema ympäristöteos. Kaikilla tahroilla oli sama suunta (kuulostan ihan CSI:n tutkijoilta), ne näyttivät vauhdikkailta ja pittoreskeilta pienenpienine pisteineen (lue= kahvimuruineen). Kuin pisteenä i:n päällä ilmassa leijui vahva paahdetun kahvin tuoksu, joka ei ole vieläkään haihtunut, tunteja kestäneestä tuuletuksesta huolimatta.

Että sellainen räjähtävä taide-elämys. Hyvää kesän jatkoa itse kullekin, minun lienee turvallisinta palata laiturille.

kommenttia
 1. Jukka sanoo:

  Omat espressoharrastukseni tyssäsivät siihen, kun unohdin keittimen hellalle ja annoin kaikkien palavien osien ja sisällön palaa karrelle. Ei tullut taideteosta, ei. Nyt on käytössä vähän turvallisempi vekotin, pressokannu.

 2. Viides rooli sanoo:

  Jukka, olin jo yhden pressokeittimen pilannut kuumentamalla sitä liedellä ties kuinka kauan. Onneksi siitä ei syttynyt tulipaloa. Ehkä pressokeittimiä ei ole tarkoitettu meidän kaltaisillemme unohtajille.

  Tuima, tajusin vasta myöhemmin, että olisi pitänyt ottaa kuva. Mutta ensireaktio oli melkoinen säikähdys, sitten siivooja minussa otti vallan ja ryhdyin jynssäämään seiniä, pöytätasoja, kaapinovia, tuoleja, liesituuletinta, lattiaa, maustepurkkeja… Vielä pitäisi pestä ikkunat ja verhot.

 3. Tuima sanoo:

  Ja kamera oli missä? Millainen taideteos pannusta tuli? Mutta onneksi et polttanut itseäsi, se on tärkeintä.

 4. Viides rooli sanoo:

  Marja-Leena, tosi hurja tarina on sinullakin. Onneksi lapsesi säilyi vahingoittumattomana.

  Tuimalle vielä tarkennukseksi, että yllätyksekseni espressokeittimelle ei tapahtunut juurikaan mitään. Kansi vain vääntyi vähän sijoiltaan, kun vesi ja kahvi syöksyivät keittimestä valtavalla paineella ulos.

 5. marjaleena sanoo:

  Huh! Samaa tuli mieleen kuin Tuimalle! Vertaava tapaus kävi minulla vuosia sitten kun ”blender” marja-jäätelöineen lenti ilmaan, ohitti pikku lapseni pään aivan liian läheltä ja maalasi koko keittiöön! Olin juuri siivonnut vieraita varten, ja tämmöinen oli tervehdys kun tulivat kohta tapahuman jälkeen. Löysin punaisia täpliä pikku reunoissa ja nurkissa vielä moneen viikkoon.

 6. LL sanoo:

  Ha ha ha
  hyvää huomenta vaan kesälomalaiselle. :-)

 7. Viides rooli sanoo:

  Moi LL, osuit naulan kantaan. Moinen yllätys heti aamulla oli kieltämättä jokseenkin kamalaa ja pani miettimään, millainen päivästä tulisi.