Toivioretkiä

Posted: huhtikuu 11, 2007 in Matkakuumetta

En tiedä, milloin tai miten matkakuumeeni on alun perin syntynyt, mutta päätin jo varhain ryhtyä toteuttamaan turistin unelmia. Pariisia halusin katsella Eiffelin tornista ja Roomassa tahdoin nauttia pizzaa, en suinkaan ravintolassa, vaan ostaa itselleni mehevän palasen suoraan uuninpelliltä pikkuruisesta katutason leipomosta.

Lontoossa unelmani oli tilata yksi pintti tummaa olutta pubissa, jonka nimi olisi jotakin tosi historiallista tai eläimellistä kuten Churchill Arms, Dog & Trumpet tai Fox and Hounds. Minkä sitten teinkin 15-vuotiaana kielikurssilaisena. Laitonta, totta kai, mutta ehkä osin juuri siksi se muisto ei hevillä häviä. New Yorkissa halusin nähdä minkä tahansa esityksen The Metropolitan Operassa ja ihailla omin silmin aulassa olevia Marc Chagallin maalauksia. Isossa omenassa on myös suosikkipilvenpiirtäjäni, the Chrysler Building, josta jo pelkän valokuvan näkeminen saa sydämeni läikähtämään ja matkakuumeen nousemaan.

Matkakuume ja siihen liittyvät haaveeni täyttivät mieleni, kun sain meilin kaupunkilaisvaristen kitaristilta, josta olen kertonut —> täällä. Jo yli 30 vuotta koossa pysyneen The Urban Crow (aiemmalta nimeltään Gandalf) -bändin jäsenet ovat vannoutuneita Beatles-faneja. Nyt herrojen Liverpooliin tekemä pyhiinvaellusmatka on taltioitu —> YouTubeen meidän muidenkin nähtäväksi ja kuultavaksi. Unelman täyttymys tämäkin.

Mainokset
kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Ups, tämä Tuuri on jäänyt lukematta. Mutta ei hätää, se näkyy olevan saatavilla lähikirjastoni hyllyssä. Sinne siis! Ja kiitos vinkistä.

 2. Tuima sanoo:

  Oletko muuten lukenut Antti Tuurin romaanin Taivaanraapijat, joka kertoo aiemman maailman korkeimman rakennuksen, eli Metropolitan Lifen, rakentamisesta?

 3. Viides rooli sanoo:

  Moi Kafkis, ja nastaa kun tykkäsit. Sukella tuonne —> kaupunkivaristen omalle sivustolle, sieltä löytyy lisää biisejä.

 4. Kafkakoski sanoo:

  Kiitos kivasta linkistä: video oli kiva ja tykkäsin biisistäkin kovasti.

 5. Anna sanoo:

  Matkakuume on ihana kuume. ja kumma kyllä se ei tunnu matkustamisesta paranevan vaan päinvastoin yltyvän.

  Mieheni muuten ajattelee Chrysler Buildingista aivan samoin – pelkkä sen näkeminen oli Nykissä hienoa. Kuulemma Gridiron Building, joka kuuluu johonkin samaan kaukaiseen kuvahaaveiluluokkaan, olisi vielä pitänyt nähdä lähempää.

  Tällä hetkellä tahtoisin kovasti Peruun, jonne meillä olikin alunperin tarkoitus lähteä kevätlomallemme, mutta elämä kuljettaa nyt eri suuntaan. Joku lyhyt getaway pitäisi silti tehdä – mies on jo selvästi toinen jalka Euroopassa ja visio siis jo puolinostalgiseen tyyliin jotain pikkuhotelliviikonloppua jossain Texasin Hill Countryssa ikään kuin hyvästijättölomana. Mikäpä siinä :)

 6. Viides rooli sanoo:

  Tervetuloa Eurooppaan, kyllä täälläkin riittää upeita näkymiä ihailtaviksi ja haaveita toteutettaviksi. Olet kyllä tosi hienosti kuvaillut matkojasi siellä Ihmemaassa, kiitos niistä merkinnöistä. Ja kyllä, matkakuume on ihana tauti :-)