Maljanne, siskokullat!

Posted: maaliskuu 8, 2007 in Meemit ja kiertikset

Katkaisen blogihiljaisuuden Naistenpäivän kunniaksi ja kopioin tähän ystävältäni saamani sähköpostiviestin, joka muistuttaa Siskojen välisestä ystävyydestä. Sen myötä tervehdin kaikkia naisia – sekä heidän ihailijoitaan. Kuplikoon tänään ilo (ja kuohujuomat) kaikkialla!

Nuori aviovaimo istui sohvalla kuumana kesäpäivänä juoden jääteetä vierailulla äitinsä luona. He puhelivat kaikenlaista elämästä, avioliitosta, aikuisuuden velvollisuuksista. Silloin äiti kilisytti jääpaloja lasissaan ja katsoi tytärtään syvälle silmiin.

”Älä unohda Siskojasi”, hän neuvoi. ”He tulevat sinulle vielä tärkeimmiksi, kun vanhenet. Vaikka kuinka paljon rakastaisit miestäsi tai lapsiasi, tulet silti tarvitsemaan Siskojasi. Muista tavata heitä silloin tällöin, tee asioita heidän kanssaan. Muista, että Siskot tarkoittavat kaikkia naisia, ystävättäriäsi, tyttäriäsi, kaikkia sukulaisnaisiasi. Sinä tulet tarvitsemaan muita naisia. Naiset aina tarvitsevat toisiaan.”

”Olipa hassu ohje”, nuori nainen ajatteli. ”Enkö ole juuri mennyt naimisiin? Enkö liittynyt parien maailmaan? Olen naimisissa oleva nainen, hyvänen aika! Aikuinen! Totta kai mieheni ja tuleva perheeni ovat ne, jotka riittävät minulle loppuelämäni!”

Mutta hän oli kuitenkin kuunnellut äitiään. Hän säilytti kontaktit Siskoihinsa ja sai uusia naisystäviä vuosien myötä. Kun vuodet kuluivat, hän alkoi vähitellen ymmärtää, että äitinsä todella tiesi, mistä puhui. Kun aika ja elämä tekevät muutoksia naisen elämään, Siskot ovat yksi pysyvä ja muuttumaton asia!

Elettyään yli viisikymmentä vuotta, tässä ovat tärkeimmät asiat, jotka hän on oppinut:

Aika kuluu
Elämä kuluu
Välimatkat erottavat
Lapset kasvavat
Työpaikat tulevat ja menevät
Rakkaus kasvaa ja katoaa
Miehet eivät ole sitä mitä pitäisi
Sydämiä särkyy
Vanhemmat kuolevat
Kollegat unohtavat
Ura päättyy

MUTTA

Siskot säilyvät, oli välillänne miten paljon aikaa tai välimatkaa tahansa. Jos sinun täytyy kulkea yksin, Siskot ovat matkan varrella kannustamassa, rukoilemassa puolestasi, nostamassa sinua, puuttumassa asioihin puolestasi ja odottamassa syli avoinna, kun tulet polkusi päähän. Vaikka joskus rikkoisit sääntöjäkin, he kulkevat rinnallasi. Tai auttavat sinut pulasta.

Tyttöystävät, työystävät, tyttäret, tyttärentyttäret, miniät, kälyt, äidit, isoäidit, tädit, siskontytöt, serkut, kaikki ihanat naiset siunaavat elämäsi!

Mainokset
kommenttia
 1. SusuPetal sanoo:

  Malja myös sinulle, Viides rooli ja mukavaa naistenpäivää kaikille siskoille!

 2. Haavetar sanoo:

  Kiitos viestin sisarellisesta jakamisesta ja *kippis*!

 3. LL sanoo:

  Kohotan maljan minäkin. * cin cin! *

 4. marjaleena sanoo:

  Kiva että olet tullut blogihiljaisuudesta näin hienon viestin kirjoittamaan, paras mitä olen lukenut tänään Naistenpäivän kunniasta! Kiitos, on hyvä muistaa tätä. Kippis!