Runoilijan kunniaksi

Posted: helmikuu 5, 2007 in Kirjallisuus, Kulttuurin kentällä

Päätin piristää työkavereita leivoksilla, onhan nyt kansallisrunoilijamme päivä, mikä antoi oivan syyn silmitellä konditorian lasivitriinin herkullista antia, vaikka tiesinkin ostavani laatikollisen runebergintorttuja. (Kyllä, kyllä, pitäisi olla myös punssia, mutta viinakset saavat näin työpäivänä luvan jäädä väliin.)

Ken halajaa riimeillä ryyditettyä lisätietoa runon kuninkaaksi kohonneesta merikapteenin pojasta, sukeltakoon tänne ja/tai Kirjaamoon, josta löytyy Jarkko Tontin ansiokas artikkeli Runoilija kansallisfilosofin kourissa.

Lisäys klo 15.00

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Lahden Runomaraton on tänään julistanut 13. runokilpailunsa, ja aiheeksi on valittu Salarakas. Osallistua voivat niin ammattilaiset kuin harrastajatkin, mutta tekstiä saa olla korkeintaan viiden liuskan verran. Kilpailuaika päättyy 4.5. 2007. Lisätietoja löytyy —> täältä.

Mainokset
kommenttia
  1. Viides rooli sanoo:

    Hei Marja-Leena, runot lausuu näyttelijä-ohjaaja Dan Henriksson, jolle aion välittää kehusi, hän kun asuu tuossa kivenheiton päässä. Dan toimii yhden maamme kiinnostavimpiin kuuluvan, suomenruotsalaisen Klockriketeaternin johtajana.

  2. marja-leena sanoo:

    Kiitos Runebergi linkistä! Oli mukava kuulla lämmin vanhemman miehen ääni ja samalla seurata runojen sanat. Aioin blogata jotain Runebergistä mutten kerinnyt, ehkä ensin vuona. Säästin linkin.