Kuvan ja kiven liitto

Posted: tammikuu 31, 2007 in Kuvataide

Tuttu taiteilija muistutti Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden teosmyyntitapahtumasta, joka pidetään ensi viikonloppuna Helsingin Wanhassa Satamassa. Vinkin antanut Juha Holopainen, jonka näyttely avautuu ylihuomenna Kulmagalleriassa, on tietenkin mukana. Hinnatkaan tuskin koituvat ongelmaksi, sillä Teosvälitys 2007 -happeningissä voi ostaa myös korottomalla osamaksulla. Kuten taidemarkkinoita tutkinut Pauliina Laitinen-Laiho tähdentää, taide kuuluu kotiin.

Lisäys klo 9.45

En ole koskaan ollut euroviisuintoilija, eikä käynnissä oleva Suomen edustajan valintaprosessi ole onnistunut hetkauttamaan elonrauhaani millään tavoin. Mutta tänään hoksasin asian, joka varmasti saa minut tv-ruudun ääreen seuraamaan toukokuun Suurta Showta. (Uutinen on jo viikon takaa, mutta flunssan takia moni asia on mennyt minulta ohi.)

Nimittäin Eurovision laulukilpailun valosuunnittelijaksi on valittu Mikki Kunttu, jonka kädenjälkeä olen usein ihaillut mm. Tero Saarisen ja Jorma Uotisen tanssiteoksissa. Hatunnoston arvoisia ovat myös tiimin muut jäsenet, ohjaaja Timo Suomi sekä suunnitteleva kuvaaja Kari Salmi. Kunttu on luvannut kertoa produktion edistymisestä blogissaan.

Lisäys klo 11.00

Nyt on taivaallisten soittajien bändi saanut solistikseen rakastetun raspikurkun. Juuri eilen kuuntelin radiosta Leijat-biisiä ja mietin, miten hieno laulaja Kirka on, maailmanluokan tulkitsijoiden tasoa. Liian aikaisin vietiin mies pois.

Kommentointi on suljettu.