Psykologista sodankäyntiä

Posted: tammikuu 26, 2007 in Mietteitä

Viholliseni on sitkeä, jo monta viikkoa se on väijynyt ja odottanut sopivaa tilaisuutta iskea minut kanveesiin. Viime yönä putosin. Rintakehän ympärille oli kiertynyt tiukka vyö, hengittäminen oli vaivalloista, ohimoita jyskytti, ajatukset eivät enää läpäisseet räkämuuria. Pimeys täyttyi toistuvista pärskähdyksistä. Manasin varomattomuuttani, tai pikemminkin turhamaisuuttani: että pitikin kiirehtiä ilman pipoa pakkasen huurtamassa säässä katsomaan Judy Garlandin romahtamista.

Mutta turha luullakaan, rakas virus, että olisit nitistänyt minut lopullisesti. Hah! Minä kokoan rankan arsenaalin – c-vitamiinia, inkivääriä, Frantsilan yrttiuutetta, auringonhattua, mustaviinimarjamehua, villasukkia – ja peittelen itseni lämpimiin vällyihin ja pakenen Casablancaan ihanan Bogien seurassa: Here´s looking at you, kid! Ja bloginikin ilmeen muutin kevyemmäksi, näin kevättä ja terveempiä päiviä odotellessa.

kommenttia
 1. LL kirjoitti:

  Pikaista paranemista!

 2. merja kirjoitti:

  jo tuon taiston tänä talvena voittaneena, voin sanoa että tuolla asenteella tulet voittamaan! nauti räkätaudistasi täysin siemauksin. kevät tulee!

 3. Haavetar kirjoitti:

  Pikaista paranemista! Toivottavasti flunssan mahdollinen hellä puoli kohdallasi nyt toteutuu ja korostuu. (Siis että dropit olisivat makoisia, olisi riittävän hyvä vointi, että voi edes osan sairasajasta nauttia hiljaa paikallaan olosta…)

 4. Viides rooli kirjoitti:

  Kiitos LL, Merja ja Haavetar. Matkani Casablancaan keskeytyi hetkeksi, kun uni vei voiton ja särkevät lihakset saivat hetkeksi levon. Ulkona riehuu lumimyräkkä, mutta ikkunat näyttävät kauniilta lumihiutaleiden sulaessa lasiin ja koristaessa ne valuvin kuvioin. Hajuaistini olen kadottanut kokonaan. Sääli, sillä tiedän kuuman marjamehuni tuoksuvan taivaalliselta. Taidan palata Rickin kahvilaan. Yksi rommitoti, kiitos!

 5. Anna kirjoitti:

  Kurjaa että olet kipeä mutta varustelutasosi on huippuluokkaa! Eiköhän noilla olo parana suhteellisen pian.

  Minäkin olen kipeä – taas. Epäilen että joku tulehdus väijyi minussa koko ajan, sillä eihän tämä ole normaalia. Porkkanaa on purtu ja vitamiinia syöty ja silti flunssa tulee. Murr.

 6. marja-leena kirjoitti:

  Hei huomasin heti uuden kevät puvun tässä, mutta ikävä että olet flunsassa! Itselläkin oli, mutta sehän antaa lupaa nauttia hidastumista, vanhoja hyvia elokuvia, lämpimiä pujamia, juomia ja katsella ikkunasta ulos kauniita talvenilimiöitä. Pikaista parantumista!

 7. Viides rooli kirjoitti:

  Hei Anna ja Marja-Leena, uskon mielikuvaharjoitteluun ja tiettyyn oman pään psyykkaamiseen. Droppi- ja vällyarsenaali ovat osa puolustusstrategiaa, samoin herra Bogart ja hyvä musiikki, mutta loppumetreillä tärkeintä on, että uskon nujertavani flunssan. Nämä hitaat, räkäiset ja särkevät hetket ovat kuitenkin oiva muistutus siitä, miten onnekas ihminen on saadessaan olla terve.

 8. Kafkakoski kirjoitti:

  Tuo on oikea asenne: Taistoon vaan! Älä luovuta!

  Pikaisia paranemisia.

 9. Viides rooli kirjoitti:

  Kiitos, Kafkakoski ja Tuima. Täällä tsempataan sisukkaasti.

 10. Tuima kirjoitti:

  En meinennut koko blogia tunnistaakaan :)

  Pikaista paranemista ja parempaa oloa!