Iloliemen innoittamat

Posted: tammikuu 17, 2007 in Kulttuurin kentällä, Rainat

Suomalainen näytelmäelokuva täyttää tänä vuonna kunniakkaat 100 vuotta. Sen kunniaksi Espoo Ciné -festivaali on julistanut lyhytelokuvakilpailun, joka on avoin kaikille alan ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Aihe, Salaviinanpolttajat 2007, on napattu prikulleen sadan vuoden takaa, jolloin eräs helsinkiläinen valokuvaamo julisti käsikirjoituskilpailun.

Kisan voitti nimimerkki J.V-s, jonka kirjoittaman Salapolttimo-tarinan pohjalta syntyi Suomen ensimmäinen näytelmäelokuva Salaviinanpolttajat. Valitettavasti kaikki materiaali kyseisestä elokuvasta on aikojen saatossa tuhoutunut, samoin käsikirjoitus.

Mutta ei surra menneitä, vaan tehdään uusi raina! Kilpailussa on yksi sarja, ja elokuvan tekotapa on vapaa. Pituutta rainalla saa olla enintään seitsemän minuuttia. Kilpailutyöt pitää toimittaa ennakkoraadin arvioitavaksi 25. toukokuuta mennessä. Voittajalle on luvassa 2000 euron rahapalkinto, ja tietenkin elokuva esitetään Espoo Ciné -festivaalilla tämän vuoden elokuussa. Lisätietoja kilpailun säännöistä saa Espoo Cinén toimistosta (p. 09-466 599 tai sähköpostilla office@espoocine.fi).

Mainokset

Kommentointi on suljettu.