Harrin baarissa

Posted: tammikuu 13, 2007 in Arjen ilot, Musiikki

Kesken siivouksen jään kuuntelemaan karheankaunista miesääntä:

”I don´t know where my next dime is
coming from
don´t know which way I´m gonna turn
I´ve been in and out of that frying pan
so long
I stand aside and let it burn.”

Kun keskiviikkona käynnistyi äänitealan järjestämä alennusmyynti, päätin omalta osaltani kantaa korteni kekoon. Tosin vakaa aikomukseni tukea nimenomaan suomalaisia musiikintekijöitä kariutui, sillä kassalle kiikuttamillani levyillä lauletaan englanniksi. Mutta hetkeäkään en ole ostoksiani katunut, niin elämänmakuista tulkintaa tarjoavat sekä Gordon Haskell että ikisuosikkini Carole King, jonka yli 30 vuotta vanha biisi Jazzman saa minut joka kerta hyvälle tuulelle.

Kun Haskell julkaisi viisi vuotta sitten pitkäsoittolevynsä Harry´s Bar, muistan kriitikoiden kehuneen pitkän linjan muusikon albumia yllättävänkin positiivisin sanakääntein, mutta ohitin sen silloin. Nyt levyn kanteen taltioitu intensiivinen katse ja harmaantunut olemus suorastaan vaati tarttumaan levyyn. (Jep jep, näin sitä langetaan charmikkaan ulkonäön pauloihin.)

Vaikka Turun Sanomille antamassaan haastattelussa Haskell sanoo pitävänsä musiikkia yhtenä vaikuttamisen keinona, se ei tarkoita uhoamista tai raivokkaita kannanottoja. Hän ei halua lisätä ihmisten taakkaa vihalla, vaan Haskellin viesti on pehmeämpi, lohduttava ja kannustava. ”Haluan kertoa lauluillani, että kaiken hyvän alku on terveessä itsetunnossa. Meillä jokaisella on mahdollisuus luoda hieno maailma. Uskokaa itseenne ja voitte tehdä mitä tahansa.”

Mainokset
kommenttia
 1. Viides rooli sanoo:

  Joo, kaikkien näiden vuosien jälkeen rouva King rulaa yhä komeasti. Tosin tuo ostamani cd on vanhoista hiteistä koottu kokoelma, Her Greatest Hits. Aloitusbiisin, Jazzmanin, ohella putoan joka kerta, kun Carole King tuntee maan liikkuvan allaan.

  Silmäilin nopeasti Kingin nettisivustoa. Siellä kyllä kerrotaan yhteistyöstä Gilmore Girls -sarjan tekijöiden kanssa, mutta imuroitavia biisejä en minäkään löytänyt.

 2. Anna sanoo:

  King on kyllä aika ihana. Kiinnitin huomiota myös hänen esiintymiseensä Pelosin virkaanastujaisissa – en kyllä nähnyt esiintymistä mutta osui silmään ja jäi mieleen lehdestä.

  King on ollut vähän muutenin mielessä viime päivinä kun etsin kännykkääni jotain hauskaa soittoääntä – Kinghän äänitti tyttäresä kanssa Where I Lead-biisinsä uudelleen Gilmore Girls-sarjan tunnariksi ja sitä ajattelin, mutta eipä löytynytkään tätä versiota MP3-muodossa netistä. Muuta mukavaa Kingiä kylläkin!

 3. dudivie sanoo:

  hauska tappa vnha tuttu!

 4. SusuPetal sanoo:

  Carole King on kestosuosikki ja hänen Tapestry-levynsä on klassikko.

  Sinun alkulausetarinasi on valmiina, Viides rooli.

  http://susupetal.vuodatus.net/blog/388802