Ihmettelyn taito

Posted: marraskuu 15, 2006 in Juttuarkisto, Kirjallisuus

”Mietin miten surkeaa olisi jos lumen syöminen ei olisi kiellettyä. Luvallinen lumi ei maistuisi miltään muulta kuin villalapasen lionneelta langalta. Kielletty lumi sen sijaan maistui yhtä hyvältä kuin jäätelö.”

Päätin jatkaa vielä hetken eilistä talvista teemaa. Edellä oleva lainaus on peräisin Katri Tapolan lastenromaanitrilogian päätösosasta Jääpuikkoja ja jälkiä lumessa (Tammi), jossa Omppu ystävineen leikkii, luistelee, metsästää roistoja ja seikkailee pohjalaisissa maisemissa täysillä nauttien. Kirjailija sanoo lapsille kirjoittamisen olevan aina hakuammuntaa, mutta itse väittäisin Tapolan teoksia täsmäosumiksi.

Lastenromaanit ovat vain yksi siivu kirjailijan tuotannossa. Tänä syksynä ilmestyi Katri Tapolan ja kuvittaja Virpi Talvitien yhteistyönä herkullinen Ihmetyksiä, jossa äkkiseltään tutut asiat näyttäytyvätkin vinossa valossa. Tapasin Tapolan kesän alussa, ja kohtaamisen tuloksena syntynyt Sanoja & salaattia -juttu löytyy nyt oikean laidan Yllätyslootasta.

 

Mainokset
kommenttia
  1. Viides rooli sanoo:

    Tsau Tui, mukava kuulla, että meitä faneja on enemmänkin :-)

  2. Tui sanoo:

    Tapolan lastenkirjat ovat aivan loistavia. Pidän paljon Kivityömaan tytöistä kertovasta sarjasta (Omppu kumppaneineen) sekä upeasta kuvakirjasta Satu joka oli totta.