Kotiapteekin hyllyltä

Posted: lokakuu 31, 2006 in Meemit ja kiertikset, Musiikki

Lueskelin elämänkäänteitään ja tunnelmiaan taitavasti kuvailevaa RaparperiBlogia ja nappasin poistuessani mukaani Musameemin.

1. Mitä musiikkia kuuntelet juuri nyt, tai jos ei nyt soi musa, mitä kuuntelit viimeksi?
Olen rakentanut Pandoraan oman Steely Dan -kanavani, ja nyt työhuoneen täyttää Donald Fagenin kiehtova ääni. Biisi on Do It Again, suosikkini 1970-luvulta asti. Pidän myös Don Henleyn äänestä, joka tervehti minua tänä aamuna radiosta heti herättyäni.

2. Mitä musiikkia ostit viimeksi?
Pyörähdin Stockmannin levyosastolla, ja tällä kertaa reppuun päätyivät Joni Mitchellin Songs Of A Prairie Girl sekä Dmitri Shostakovitshin kahdeksas sinfonia. Kirovin orkesteria johtaa Valery Gergiev. Haluan myös mainostaa edellistä hankintaani, Timo Väänäsen Matka/Voyage -levyä, jossa sähkökannel soi käsittämättömän hienolla tavalla. Levy on julkaistu jo viisi vuotta sitten, mutta minä löysin sen vasta nyt. Onneksi löysin.

3. Mistä musiikista nautit viimeksi livenä?
Paikallisessa ostoskeskuksessa kaikuivat Uralin pihlajan kaihoisat sävelet, joita itänaapurista tullut katusoittaja veteli haitaristaan.

4. Mistä musiikista et pidä?
Mitäänsanomatonta musiikkia on maailmassa läjäpäin, mutta selkeitä inhokkeja on vaikea nimetä. Silkkaa karjumista en siedä, en myöskään hisseissä ja tavarataloissa alati soivaa monotonista tuubaa.

5. Paljastaako musiikki elämäntyylisi?
Enemmän kuin elämäntyylistäni, valitsemani musiikki kertoo mielentilastani. Musiikki on eräänlainen kotiapteekki, josta nappaan ikävän karkotukseen milloin Eppuja, milloin Jethro Tullin tai Pink Floydin progebiisejä, milloin Louis Armstrongin upeaäänistä tulkintaa. Iloa lietson jenkalla, rai-musiikilla, kunnon soulilla tai saksofoneilla. Tunteiden paisutukseen ovat parhaita ooppera-aariat. Nyt nautin Fagenista.

Lisäys klo 15.30
Harrastatteko te musiikkia? Sitä kysyvät maalla, merellä ja ilmassa matkaavat Lumimikko ja 3 kääpiötä, YouTuben arkistoihin tallennettu syväjärveläisten koululaisten survival-animaatio. Vauhtia, vaaroja ja yllättäviä käänteitä sisältävän minirainan ääniefektit ovat aivan omaa luokkaansa. Varo vain, Disney!

 

Mainokset

Kommentointi on suljettu.