Pohjoisen lumoa

Posted: lokakuu 5, 2006 in Kulttuurin kentällä

Inarissa toimiva saamelaismuseo jatkaa hienoa kulttuurityötään verkossa ja on avannut Siidan sivujen yhteyteen upean inarinsaamelaisista kertovan Anarâs-sivuston. Lienee syytä antaa varoitus aikavarkaista, sillä taidolla ja tyylillä tehdyt sivut saavat lukijan uppoutumaan pitkiksi toviksi tekstin äärelle.

Mainokset
kommenttia
 1. marja-leena sanoo:

  Kiitos tästä suurenmoisesta linkistä, siinä onkin paljon kiinnostavaa lukemista ja oppimista. Kirjoitin Siidasta pari vuotta sitten (http://www.marja-leena-rathje.info/archives/the_sami_and_siida.php) ja kun nyt kävin uudelleen lukemassa, huomaan että en silloin tydellissesti ymmärtänyt miten erilaisia ovat Inarit ja muut Sami ryhmät toisistaan. Hmm…ehkä pitää kirjoittaa tästä.

 2. Viides rooli sanoo:

  Hei Marja-Leena, olit mielessäni merkintää kirjoittaessani ja toivoin, että ilahtuisit linkistä. Minusta on hienoa, että sivuston tekstit on käännetty englanniksi kokonaisuudessaan, eikä niistä ole tehty vain lyhyitä referointeja, kuten usein on tapana.

 3. Jussi sanoo:

  Hieno linkki ja hyvät sivut.

  Vilpittömästi sanoen luin ensin: ”Iranissa toimiva …”. Hetken aikaa jouduin postauksen sisältöä tulkitsemaan.

 4. Viides rooli sanoo:

  Tunnistan piirteen, sillä minulla on taipumus lukea mm. otsikot ja lööpit liian vauhdikkaasti, mikä on usein synnyttänyt aika hilpeitäkin mielikuvia.