1183900805 sekuntia

Posted: syyskuu 26, 2006 in Meemit ja kiertikset

Löysin Anita Konkan Sanat-blogin kautta Helsingin Sanomien verkkoliitteen Deadline-testin, jonka avulla voi laskea todennäköisen elinikäodotteensa. Sen mukaan kuolen nykyisiä elintapojani noudattamalla 84-vuotiaana, kaksi vuotta myöhemmin kuin tilastolliset kanssasisareni. Veikkaan, että yksi syy pidennettyyn tuomiooni on se, etten tupakoi. Testi antaa myös jäljellä olevat sekunnit, siitä otsikko.

Oli huvittavaa huomata leikkimielisen (joskin terveystietoihin pohjautuvan) testin välitön vaikutus itsessäni: no, tässähän on aikaa. Mikä harhakuva! Enhän elä missään vakuumissa, turvassa maailman sattumuksilta, vaan keskellä kiireistä ja vaarallista arkea. Olenkin usein konkretisoinut haaveeni yhdellä tuomiopäivämäisellä kysymyksellä: jos kuolen tänään kolarissa, mitä minulta jää tekemättä?

Haaveet, suunnitelmat ja tavoitteet ovat viime päivinä askarruttaneet mieltäni, kiitos Katri Mannisen, joka on palannut pitkältä blogitauoltaan ja lennättää jälleen näppäimistöltään hykerryttävää tekstiä meidän muiden iloksi. Tavoitteena on tällä kertaa Kutri kuriin, ja kuten edellisprojektinkin aikana, Katrin pohdiskelut ja energinen ote hankkeeseensa herättävät reipasta keskustelua, puolesta ja vastaan. Katrin mentaalisesta ryhtiliikkeestä ja henkisen eväspussin kartuttamisesta kiinnostuneiden kannattaa sukeltaa tänne.

Lisäys klo 19.30
Päivitin blogilistani osoitteita, siksi syntyi haamupäivityksiä, sori. Lisäksi pääkallopaikalla tehdään todennäköisesti säätöjä, sillä WordPressin blogit ovat tänään ajoittain kadonneet kartalta, ja ohjauspaneelin komennot näyttäytyvät vuoroin suomen-, vuoroin englanninkielisinä.

Löysin pari kiinnostavaa, vanhaa pätkää Picasson työskentelystä. Mestari maalaamassa löytyy täältä, ja pässin metamorfoosi täältä.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.