Statistiikkaa tämäkin

Posted: elokuu 31, 2006 in Meemit ja kiertikset

Blogini jatkaa suomenkieliseksi muuntumistaan, joskin ajoittain heikoin tuloksin. Ohjauspaneelin Statics-otsake on saanut uudeksi nimekseen Statistiikkaa, vaikka itse olisin suomentanut sen Tilastot-nimiseksi. Samaa asiaa sivuten ystäväni ilahdutti minua tänään kierrättämällä päätteelleni ”parhaaksi roskapostiksi aikoihin” luonnehtimansa viestin. Kieltämättä väsymyksen perustelu tilastojen keinoin on huvittavaa, vaikka luvut olisivatkin vääriä ja ristiriidassa toistensa kanssa. Olen muokannut viestiä blogiin paremmin sopivaksi.

”Olemme tottuneet selittämään väsymyksemme johtuvan milloin veren alhaisesta rautapitoisuudesta, milloin vitamiinien puutteesta, milloin laihduttamisesta tai milloin mistäkin. Nyt olen kuitenkin löytänyt todellisen syyn. Olen väsynyt, koska olen ylityöllistetty!

Katsohan: maamme asukasluku on noin 5,1 miljoonaa, joista 2,2 miljoonaa on eläkkeellä. Siten jää 2,9 miljoonaa, joiden pitäisi tehdä työt. Maassamme on 1,8 miljoonaa koulutettavaa, joten jää 1,1 miljoonaa, joiden pitäisi tehdä työt. Erilaisissa hallinnollisissa tehtävissä on 660.000 henkilöä, joten jää 440.000, joiden pitäisi tehdä työt. Armeijan palveluksessa on 93.000 henkilöä, joten jää 347.000, joiden on tehtävä työt. Työttömänä on 300.000 henkilöä, joten jää 47.000, joiden on tehtävä työt. Sairaaloissa on hoidettavana 43.000 henkilöä, joten jää 4.000 henkilöä, joiden on tehtävä työt. Maamme vankiloihin on suljettuna 3.998 henkilöä, joten jää vain kaksi henkilöä, joiden on tehtävä työt.

Sinä ja minä! Ja sinä se vain istut siellä blogeja lukemassa!”

Mainokset
kommenttia
  1. marja-leena sanoo:

    Tässä onkin päivän paras nauru! Kiitos.

  2. Viides rooli sanoo:

    Jokos aloit paiskia hommia, rakas blogilukijani? Urakkaa kyllä piisaa. ;-)